Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zó verwijder je thee-aanslag

30-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
262 keer bekeken
  •  
ZM theeaanslag 930x520
Thee-aanslag kan behoorlijk hardnekkig zijn, maar toch kun je dit eenvoudig verwijderen. Bekijk Zamarra's tip hieronder.
Doe een drupje chloor in de theepot, doe er wat water bij en gebruik de borstel. Je moet 'm daarna goed schoonpoetsen maar dan is de theepot weer helemaal schoon!

Bekijk de video hieronder*:

Heb jij vragen over het huishouden, opruimen of organiseren? Of wil je een mysterie opgelost krijgen door Zamarra? Mail naar: kassa-online@bnnvara.nl.
*Zie je een witte pagina en geen video? Youtube video’s zijn deelbaar met anderen via bijv. Twitter en Facebook. Dit betekent dat er sprake is van 'social cookies'. Daarom is het raadzaam om hier de cookies ‘voor sociale media’ groen aan te vinken (de bovenste). Of kijk Zamarra op Kassa's Youtube-kanaal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

emmap
emmap1 feb. 2019 - 16:08

Wat milieuvriendelijker dan chloor is warm water met een schep(je) soda. Een uur of misschien wat langer laten staan, leeggieten en met schuursponsje of afwasborstel poets je de aanslag vrij gemakkelijk weg. (Of een vaatwasmachinetablet zo milieuvriendelijk is weet ik niet, en een stukje afbreken van zo'n tablet...? Ik zou dat zelf niet zo snel doen - maar misschien is het niet zo link als ik denk...)

zwaardvis
zwaardvis31 jan. 2019 - 6:18

Zuiveringszout (Natriumbicarbonaat) klinkt vies, maar is gewoon eetbaar,wordt zelfs in bakproducten verwerkt. Een papje maken met een theelepeltje zuiveringszout en water en poetsen met een oude doek. De doek wordt vies, maar de theepot schoon. Zelfs bij heel vieze potten.

lbruinsm
lbruinsm31 jan. 2019 - 0:36

Een klein stukje van een vaatwasmachinetablet in de theepot doen...bijvullen met warm water en een uur laten staan....brandschoon!

lbruinsm
lbruinsm31 jan. 2019 - 0:35

Een klein stukje van een vaatwasmachinetablet in de theepot doen...aanvullen met warm water en een uur laten staan....brandschoon! En veel milieu vriendelijker!

vandekerkhof
vandekerkhof30 jan. 2019 - 19:45

lg in de teepot witeschelpen en je krijg nooit meer kalk anslag

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer30 jan. 2019 - 19:32

Hallo Zamarra,  Ik gebruik ook gewoon een schuursponsje.Als dat chloor is ook niet echt milieu vriendelijk.....

honda98
honda9830 jan. 2019 - 13:38

als men een afwasmachine heb en je wilt thee aan slag werweideren is dat ook een oplossing.als men een thee glas hebt is dit met een schuur spons je ook te ver weiderenik vind het advies van zamarra niet zo goed. om dat je met gloor goed moet op passen.als je even gogelt zijn er nog andere manieren.om thee aanslag te verweideren.

1 Reactie
holiday
holiday30 jan. 2019 - 16:11

Zo doe ik het ook altijd, eerst en tijdje water er in laten staan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!