Kassa

Zó verwijder je roest van batterijen

17-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3222 keer bekeken
  •  
ZMB930
Heb jij het ook wel eens? Je vindt een oude afstandsbediening en de batterijen zijn gaan roesten. Gelukkig weet Zamarra hoe je deze plekken eenvoudig kunt verwijderen. 

Bekijk de video*:

Heb jij vragen over het huishouden, opruimen of organiseren? Of wil je een mysterie opgelost krijgen door Zamarra? Mail naar:  kassa-online@bnnvara.nl
*Zie je een witte pagina en geen video? Youtube video’s zijn deelbaar met anderen via bijv. Twitter en Facebook. Dit betekent dat er sprake is van 'social cookies'. Daarom is het raadzaam om hier de cookies ‘voor sociale media’ groen aan te vinken (de bovenste). Of kijk Zamarra op Kassa's Youtube-kanaal.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

thieu
thieu5 dec. 2018 - 15:56

Wát een waardeloos advies! Een eenmaal lekkende batterij houd niet op met lekken door er met een wattenstaafje met azijn over te wrijven. Ze kan béter een tip geven hoe de roest ín het apparaat waar de batterij uit komt te verwijderen. De contacten daarin zijn vrijwel altijd aangetast door de stoffen uit de lekkende batterij. Ook daarvoor ben je overigens vrijwel altijd te laat en hebben de stoffen uit de batterij de electronica in het apparaat aangetast.

tenormin
tenormin17 okt. 2018 - 17:45

Onzinnige en ook nog eens een redelijk gevaarlijke tip van Zamarra. Had de KASSA niet moeten plaatsen.

honda98
honda9817 okt. 2018 - 17:14

Zamara geeft een verkeert advies. daarom begrijp ik BNN/VARA niet om dit filmpje te vertonen. niet zo slim !!batterijen die gaan lekken en roesten zo snel mogelijk weg gooien. op de goede manier.en de binnen kant van de ab of anders de contackten met WD 40 bewerken zodat de contackten weer mooi schoon zijn..dit is de juiste oplossing.het is bij mij ook al een paarkeer voor gekomen. vandaar dat ik deze tip geef.

jantom
jantom17 okt. 2018 - 12:32

roest (en andere aantastingen zoals lekkage) is het begin van het einde

Grunn1
Grunn117 okt. 2018 - 12:19

Werkelijk? Batterijen zitten vol giftige stoffen. Als een batterij gaat lekken of roesten is het verstandiger om deze weg te doen. Nieuwe batterijen zijn goedkoop genoeg om niet dit soort onzin te hoeven uitvoeren..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!