Kassa

Zó ontkalk je je wasmachine

16-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8164 keer bekeken
  •  
ZM wasmachine ontkalken 930x520
Om je wasmachine goed schoon te houden, moet je deze af en toe ontkalken. Zamarra vertelt hoe je dat het beste kunt doen!
Je kunt dure middelen kopen om je wasmachine te ontkalken, maar je kunt ook een beetje schoonmaakazijn gebruiken. Vul één kopje met azijn en giet dit in het vakje van de wasverzachter. Dit kun je gewoon bij de was in doen.
Doe dit een keer per maand en zo blijft je wasmachine kalkvrij en blijft hij lekker ruiken.

Bekijk de video*:

Heb jij vragen over het huishouden, opruimen of organiseren? Of wil je een mysterie opgelost krijgen door Zamarra? Mail naar:  kassa-online@bnnvara.nl
*Zie je een witte pagina en geen video? Youtube video’s zijn deelbaar met anderen via bijv. Twitter en Facebook. Dit betekent dat er sprake is van 'social cookies'. Daarom is het raadzaam om hier de cookies ‘voor sociale media’ groen aan te vinken (de bovenste). Of kijk Zamarra op Kassa's Youtube-kanaal.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

tijger1
tijger117 jan. 2019 - 0:02

Nog nooit een stinkende of verkalkte machine gehad. En een wasmachine leeg laten draaien op 90 graden? Wat een verspilling. Was je witte was op 90 graden, doe daar een flinke schep soda bij, en je hebt geen stank, geen vetluis, en ook geen kalk en de witte was is stralend. 

annie van es
annie van es16 jan. 2019 - 17:30

geen schoonmaakazijn maar doodgewone azijn heeft de installateur mij gezegd, Maar ook soda is niet goed.

lbruinsm
lbruinsm16 jan. 2019 - 13:01

Inderdaad zal 1 kopje schoonmaakazijn op zoveel water geen schade aanrichten. Ongeveer twee jaar geleden heb ik een beproefde methode tegen "wasluis" gebruikt: (google maar even..) 4 liter schoonmaakazijn op een lege wasbeurt van 90 graden. Weg waren alle geuren door de wasluis. De Miele machine draait nog prima. Vanaf dat moment draai ik één witte was per 1-2 weken op 90 graden en nadien heb ik niks meer geroken...maak ook vooral het doseerbakje eens helemaal schoon (eruit halen) en na elke wasbeurt de rubberen deurring in de naden droogmaken helpt ook tegen luchtjes.. en vergeet het filter niet te reinigen op zijn tijd...

1 Reactie
mamamama
mamamama16 jan. 2019 - 16:02

IDD, zo heb ik dat ook geprobeerd zonder was en daarna iedere week een kopje niet met schoonmaakazijn maar met gewone azijn de was laten draaien op de gewenste temperatuur, supersoon en lekker ruiken.

tijger1
tijger116 jan. 2019 - 12:38

Gooi een flinke schep soda bij je witte was. Houd je een compleetschone wasmacine

boldiecoos
boldiecoos16 jan. 2019 - 12:24

Gebruik absoluut geen schoonmaakazijn, aangezien die veel te aggressief is, waardoor al je rubbers aangetast worden. Zamara had dit moeten weten Alleen NATUURazijn mag je hier gebruiken!!

3 Reacties
tijger1
tijger116 jan. 2019 - 12:37

Rubbers aangetast door één kopje azijn op zoveel liter water? Onzin.

jack333
jack33319 jan. 2019 - 20:46

Hoi hoi heeft iemand voor mij ook een goed  antwoord heb nl geen wasmachine

latevogel
latevogel20 feb. 2019 - 18:47

Dan absoluut geen azijn gebruiken, anders moet je naar de dokter voor het azijnachtige uiterlijk wat je krijgt door azijn! ;)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!