Kassa

Zó maak je een gietijzeren pan beter schoon

04-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
201 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-10-03 om 15.44.44
Heb je een gietijzeren pan? Dan weet je hoe vies en zwart de pan kan worden. Een borsteltje werkt vaak niet. Maar dit werkt wél!
Heel simpel: gebruik een propje zilverfolie. Je ziet de zwarte stukjes er zo uitvallen!

Bekijk de video met Zamarra hieronder.

Heb jij vragen over het huishouden, opruimen of organiseren? Of wil je een mysterie opgelost krijgen door Zamarra? Mail naar: kassa-online@bnnvara.nl.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

latevogel
latevogel16 mrt. 2018 - 13:53

BEDANKT Zamarra, Prima tip!!!

pk49
pk4918 jan. 2018 - 11:54

ik gebruik regelmatig soda om hardnekkig vuil te verwijderen. Soda opgelost in water krijgt de meeste aanbaktroep zacht,zodat het gemakkelijk verwijderd kan worden. Gewoon weer één van de methodes,naast zilverpapier.Ik heb een echte stalen pan zonder aanbaklaag en Pannenexpert beveelt het gebruik van zout, anderhalve minuut gekookt en even later staan,ook een manier is om de pan schoon te krijngen en vuil los te maken. En inderdaad.ook dat werkt.

lbruinsm
lbruinsm9 okt. 2017 - 20:49

Ik denk dat Kassa weigert om mijn commentaar te plaatsen dus nog maar een keer.... deze methode is leuk om een beetje aanbaksel te verwijderen, maar om een gietijzeren pan als nieuw te krijgen doe dan het volgende: smeer de pan aan alle kanten in met groene zeep. Doe de pan in een dubbele plastic zak. Doop een doek ruim in de ammonia en doe die ook in de dubbele zak. Knoop de zakken dicht en zet het zaakje weg op een verwegplaats b.v in een schuurtje. Open de zakken na 2 weken en boen de losse stukken weg. Indien dat onvoldoende helpt het proces nogmaals herhalen. Dit is de enige methode om een gietijzeren pan echt schoon te krijgen. En nu dit item wel plaatsen hoor kassa!

latevogel
latevogel5 okt. 2017 - 14:40

Ik denk dat wat Holiday nog ziet zitten, gewone vlekken zijn. Niet verwijderbaar."Er zijn vele wegen naar Rome", het zilverfolie is er een van.

holiday
holiday4 okt. 2017 - 15:32

Als zij dat schoon noemt, ik zie de stukken nog zitten. Je kan er beter een laagje water in doen met een klein beetje ontvetter- of wasmiddel, dan kan je je het de volgende dag met een borstel zo schoonvegen.

hans515
hans5154 okt. 2017 - 13:21

Ik doe zoiets altijd met een sponsje met JIF. Óók de keramische kookplaat, werkt  prima!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!