Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zó blijven je bananen langer houdbaar!

06-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
YouTube Thumbnail
Ken je dat, bananen die bruin worden? Dat komt door het gas ethyleen. Dit gas komt bij de banaan voornamelijk vrij uit de bovenkant. Door de bovenkant in te wikkelen voorkom je dat de bananen snel overrijp raken. Knoop een stukje plastic of plak een stukje aluminiumfolie om de bovenkant van de banaan. Hierdoor komt er minder gas vrij, blijven de bananen langer houdbaar en mooi geel!

Bekijk de video hieronder.

Heb jij vragen over huishouden, opruimen of organiseren? Of wil je een mysterie opgelost krijgen door Zamarra? Mail naar: kassa-online@bnnvara.nl.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

an62
an6213 sep. 2017 - 12:38

het werkt niet, ze worden gewoon bruin. Ik doe ze in een plastic zak en bewaar ze in de groentelade van de koelkast. Na 5 dagen is de laatste banaan nog steeds niet bruin en lekker

frankve
frankve7 sep. 2017 - 14:11

Als ik het goed begrepen heb, werkt dit advies juist averechts. Bananen rijpen juist  door de gassen, die ze overigens zelf "produceren". Je moet bananen dus niet in een fruitschaal leggen, omdat deze gassen in de schaal blijven hangen en dus sneller rijpen (de soortelijke massa is groter dan die van lucht). Kortom: nooit inpakken of in een schaal leggen, maar eerder open op een bord ofzo.

1 Reactie
frankve
frankve8 sep. 2017 - 11:46

Heb trouwens de link er nog even bezocht. Dus Zamarra: check svp eerst even wat je adviseert :( Hier staat het hele rijpingsproces beschreven: https://nl.wikipedia.org/wiki/Banaan_(vrucht)

kama
kama6 sep. 2017 - 23:33

We hebben de test een paar keer gedaan. Op de zelfde datum gekochte bananen. Sommige gewikkeld in huishoudfolie, andere in aluminiumfolie en nog anderen niet in iets gewikkeld. Het maakte geen enkel verschil voor het bruin worden.

gravin4
gravin46 sep. 2017 - 17:25

Dit heeft voor mij nog nooit gewerkt!

latevogel
latevogel6 sep. 2017 - 13:16

Maar Zamarra, ik zie dat je Fair-Trade bananen in de hand hebt en deze hebben vaak al een plastic en papieren hoesje over de afgeknipte kant van de tros heen. Dat is in feite dezelfde oplossing?Bedankt voor alle oplossingen die ik (en vele anderen) van jou tot nu toe mochten ontvangen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!