Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA

#IkRedHetNietMeer: Wil jij jouw verhaal delen? Of wil je graag hulp bieden?
Kassa

Zeilen met een beperking? Het kan!

19-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Roos thumb zeilen
Is zeilen voor iedereen? Roos Prommenschenckel en een aantal van haar vrienden gingen de uitdaging aan om te kijken of iedereen kan zeilen. Dankzij Sailability konden de vrienden hun handicap op de steiger achterlaten en genieten van een heerlijk dagje op het water.

De dag zelf

De conclusie aan het eind van de dag was unaniem. Iedereen had onbeperkt genoten van het gevoel van vrijheid op het water. Een hele ervaring rijker! Roos Prommenschenckel zei na het zeilen, “De meeste aangepaste sporten lijken niet meer op de oorspronkelijke sport. Doordat ik bij Sailability alles zelf kan bedienen en het leuk is dat het spannend kan zijn, krijg ik het gevoel dat ik geen beperking heb. Dit geeft mij een enorm gevoel van vrijheid.”
Christel Verbogt heeft op de Sailability Facebook pagina geschreven, “Als je, zoals ik, in een rolstoel zit en denkt dat zeilen onmogelijk is dan zeg ik: ‘Echt niet!’ Er is meer mogelijk dan je zou denken en ook ik dacht”.
Frank Sanders zei op de steiger, “Het is voor Roos anders, het is voor mij anders, lastig voor de vrijwilligers, maar ze lossen het wel allemaal op”.

Locaties

Er zijn 16 Sailability locaties  in Nederland waar mensen met een handicap kunnen gaan zeilen. Tijdens het 15de jubileum jaar van het bestaan van Stichting Sailability Nederland, is de 15de locatie in juni gestart in Thorn en de 16de locatie zal eind augustus van start gaan in Bergen op Zoom.

De video

Bekijk hier de promovideo met onder meer Roos voor de website van Sailability.

Meer over:

boks,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!