Kassa

WheelChair Mafia

02-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Wheelchair-Mafia-jpeg-930-520
WheelChair Mafia brengt op een kritische, maar humoristische wijze de dagelijkse uitdagingen van gehandicapten onder de aandacht, met als doel het creëren van meer bewustwording. In de praktijk uit zich dit in heel veel verschillende vormen. Bewustwording voor het belang van goede toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, bereiken we met social media platformen waaronder Facebook, Twitter en Instagram. We delen met name veel voorkomende, soms lachwekkende, ontoegankelijke situaties die vaak domme fouten zijn van onwetende validen en soms ook door invaliden. Volgens ons vloeit ontoegankelijkheid ook vaak voort uit onwetendheid en niet uit onwil. Met het delen van veel voorkomende fouten proberen wij een deel van die onwetendheid weg te nemen.
Social media
We gaan ook in discussie met betrokken partijen als er ontoegankelijke zaken spelen waarbij een individu vaak niet gehoord wordt. Doordat WheelChair Mafia een grote groep volgers heeft kunnen we de kracht van social media inzetten. Er zijn diverse zaken geweest waar al jaren over gediscussieerd werd en welke binnen korte termijn werden opgelost nadat WheelChair Mafia zich er via social media mee ging bemoeien. Je vindt WCM hier op Facebook en hier op Twitter!
PostNL
Het voornemen van PostNL om alle toegankelijk straatbrievenbussen te vervangen voor hoge (en dus voor veel rolstoel gebruiken ontoegankelijk) heeft uiteindelijk geleid tot 2e Kamervragen nadat WheelChair Mafia zich ermee ging bemoeien.
Gadgets en T-shirts
Voor veel gehandicapten zijn wij ook een eyeopener doordat we nieuwe gadgets of uitzonderlijke sporten voor rolstoelgebruikers onder de aandacht brengen. Ook putten veel gehandicapten kracht uit onze zelfspotfoto’s en humoristisch T-shirts. Daarnaast zijn we onlangs een WCM Facebook groep begonnen waar rolstoel gebruikers elkaar diverse vragen kunnen voorleggen. Dit zijn soms praktische vragen over toegankelijkheid maar ook vragen over sexualiteit komen voorbij. Bron: WheelChair Mafia

Meer over:

boks
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!