Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Waterkers stopt groei borstkanker'

16-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
waterkers2.jpg
Waterkers heeft volgens Britse onderzoekers een positief effect op borstkanker. Een ingrediënt (proteïne) van waterkers houdt de groei van de tumor tegen doordat de tumor door het ingredient geen contact kan maken met bloed.
De tumor heeft een bloedtoevoer nodig om te groeien, wanneer de proteïne hier tussenkomt, krijgt de tumor niet meer genoeg bloed (zuurstof en voedingsstoffen) om te groeien. Volgens de onderzoeker is dit een grote stap voorwaarts in de strijd tegen kanker. "Het is erg belangrijk om te weten wat de risicofactoren voor kanker zijn en wat een bepaald dieet voor effect op deze factoren heeft." Aan het onderzoek deden een aantal vrouwen mee die borstkanker succesvol hebben bestreden. De vrouwen moesten zich aan een dieet houden voordat zij 80g waterkers moesten eten. Vervolgens kregen zij meerdere bloedonderzoeken gedurende 24 uur. Uit het onderzoek bleek dat de proteïne een meetbaar effect op het bloed van de vrouwen had. Er is nog wel verder onderzoek nodig om vast te stellen wat het effect van waterkers op kanker is. Bron: University of Southampton
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!