Heeft u langdurig last van stijve spieren en bent u de hele dag bezig deze soepel te maken door oefeningen? Maar dat deze oefeningen niets uithalen? Heeft u ook wel eens weken/maanden last van een arm die ‘vast’ zit en enorm veel pijn doet en uiteindelijk een spuit bij de huisarts nodig is? Schrikt u wel eens wakker en ziet u dan ook bliksemschichten? (Ik zag pop-art beelden) Heeft u ook enorme buikkrampen die steeds heftiger en heftiger worden en niet meer te verdragen zijn? Voelt u zich ook aan een stuk door gespannen met als gevolg meer mentale klachten? Deze klachten en nog veel meer klachten die ik zeker 7 jaar had verdwenen in 2006 als sneeuw voor de zon binnen een paar weken na het stoppen met alle e-nummers. Ook opletten bij medicijnen, door paracetamol met ascesulfaam k ( dit is een zoetstof) kreeg ik ook enorme last van buikkrampen. Ook had ik veel last van huidklachten. Jeuk en acne. Deze zijn verdwenen door een histamine- en biogene amine vrij dieet in 2007. Dit dieet raadt ook veel e-nummers af. En als je iets met e-nummers eet, eet dan biologisch. Ik ben nu 15 jaar gezond en klachtenvrij. Afz. Gelukkig mens!
Beste Kassa. Ik kijk vaak naar uw programma en ben het meestal wel met u eens over verschillende zaken maar waarom bent u nu niet eerlijk over de E-nummers, u laat zich lijden door een totaal onbetrouwbare lobby van de voedselindustrie; de voedsel en waren autoriteit. Er zijn veel echt schadelijke E-nummers zie het boekje "Wat zit er in uw eten" van uitgever Bouillon. De Nederlandse voedsel en waren autoriteit is net als de Universiteit van Wageningenop de hand van Monsanto, Monsanto neemt deel aan hun activiteiten door geld en pressie en zo zullen er nog veel meer lobbyisten zijn die onze regering onder druk proberen te zetten en dat lukt gezien de resultaten, het is net zoals met de politiek, wie gelooft er nog in als er groot geld mee verdient moet worden. Ik probeerde het uit om 3 maanden voedsel te eten zonder gevaarlijk E-nummers (een lijstje heb ik altijd op zak) en voelde mij na die tijd stukken beter en gezonder zonder kleine kwaaltjes waar ik altijd last van had dus daarom voor ons en onze kring geen E-nummers meer, het is bovendien ook nog leuk om op zoek te gaan, even moeilijk in het begin maar na enkele weken weet je precies welke producten je wel of niet moet kopen.Zonder meer voor iedereen aan te raden, probeer het uit en u zult mij gelijk geven, succes er mee
Dat ben ik 5 jaar geleden ook gaan doen, ik voelde me fitter, energieker, sliep stukken beter en toen na een hele tijd at ik weer eens iets et veel MSG ofwel E621 erin, ik kreeg me toen een allergische reactie van jeukende/branderige schouders en nek, niet normaal meer. Je gaat dan zoeken en vind op internet heel veel van dit soort verhalen. Maar ja, als de heer Katan het niet onderzocht heeft is het niet waar zeg ik dan maar.....
Aangezien E621 veelal in dikmakers als sauzen, chips en Chinees eten zit, ben ik wel benieuwd of u ook bent afgevallen. Door gewichtsafname ga je je nl ook veel beter voelen. Ofwel uw klachten kunnen in dat geval ook gekomen zijn, omdat u te zwaar was. Waarmee ik maar wil aangeven, dat het niet altijd zo eenvoudig te zeggen is, wat de oorzaak is van klachten.
Als er iets op de wereld tot over ten treure toe onderzocht is, dat wel de e-nummers. Zo'n beetje de hele wereld heeft het overgenomen, doch... daar menig NL-er en EU-er de berichten van Annie Ticque-Gheyt, reserve hulp assistent administratrice, die zichzelf ook zo graag op Internet ziet, meer gelooft dan de voltallige wereld voedsel-techneuten, blijft dit verhaal maar doorzingen. Hoe vaak wel niet is aangetoond, dat alle verhalen over E 621, mono-natrium-glutamaat, en verdacht door sommige non-wetenschappelijke bloggers van allerlei allergie-reacties door placebo-tests al niet onderuit gehaald is, ....http://www.trouw.nl/tr/nl/39683/nbsp/article/detail/4400666/2016/10/22/De-mythe-van-de-E-nummers.dhtml http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/4101536/2015/07/15/Zijn-we-doorgeslagen-in-onze-angst-voor-E-nummers.dhtmlhttp://www.foodmanufacture.co.uk/Ingredients/Natural-food-colourings-on-the-rise http://www.foodnavigator.com/Market-Trends/A-history-of-food-colours-in-Europe-modern-manufacturing/(page)/6Ga eens kijken, wat er door bijv. de Uni Wageningen gepubliceerd is ipv Annie's blog en van anderen...Voedingshoogleraar Martijn Katan an de Vrije Universiteit: “E-nummers zijn per definitie veilig.”E nummer vrij produceren is toegeven aan een chantage door de publieke opinie en pressiegroepen die -doelbewust ?- onvolledig geïnformeerd zijn. Dat publiek moet ook maar stoppen met ademhalen want zuurstof heeft ook een E-nummer 948. De angst wordt helaas gevoed door het consumenten analfabetisme. Vetoxidatie, klontvorming, smaakachteruitgang en een verminderde oplosbaarheid kan bestreden worden door de THT datum flink in tekorten naar een paar dagen. Maar dan hebben we een gigantisch voedsel-zeker en voedsel-veilig probleem.
Nee, niet alle e-nrs zijn schadelijk, maar er zijn wel e-nrs die bij stapeling schadelijk worden. Een klein beetje is goedgekeurd dat het geen kwaad kan, maar de reguliere burger eet geen kleine beetjes, die eet alles waar allerlei enrs in zitten elke dag de hele dag door en in grote hoeveelheden, stapelen heet dat. Daar is nooit onderzoek naar gedaan en blijkt toch wel schadelijk te zijn. Kijk maar eens naar branden bij chemische bedrijven oa, er wordt altijd meteen gezegd dat het geen kwaad kan voor de volksgezondheid, nee op korte termijn niet, maar enkele jaren later lopen er wel veel mensen uit het omliggende cluster met klachten bij het ziekenhuis en weet men weer niet hoe het komt. Zo is het ook met enrs gegaan, het werden er steeds meer in steeds meer producten en men ging er steeds meer van eten omdat het zo lekker en makkelijk is ipv zelf vers te koken........
lees de rapporten van EFSA eens in plaats van maar wat te kakelen. Er wordt uitdrukkelijk rekening gehouden met een dagelijkse inname per kg lichaamsgewicht. Voor de Rotterdamse bestuursrechter de NVWA onderuit gehaald en gedwongen een rapport van de eerste tot de laatste letter in te trekken en alle kosten te betalen: de kans op een dodelijk auto ongeval DIE avond naar huis terug was 17.800 x zo groot als het geval, waar de NVWA het over had. De kans op leverkanker in de "rijstlanden" was 40 x 7,5 x zo hoog als in West Europa door aflatoxine in rijst. Toch waarschuwen we de toeristen niet en adviseren niet aardappelen mee te nemen op vakantie naar bijv. Thailand. De kans op sterven wegens leverkanker in de EU lag op 1 per 1 miljard mensen per jaar. Voor paracetamol: 80-150/jr gevallen alleen al in het UK. Maar ja, dat ligt op het bordje van de Minister van Volksgezondheid....Oftewel: als er IETS veilig is hier in de EU, dan voedsel wel.
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!