Kassa

Vitamine D goed tegen 'oogveroudering'?

18-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
891 keer bekeken
  •  
ogen_02.jpg
Een onderzoek bij muizen heeft uitgewezen dat vitamine D het effect van veroudering op de ogen vermindert en het zicht van 'oude' ogen aanzienlijk verbetert.
Deze ontdekking is gedaan door onderzoekers van het University College London. Zij hopen, zoals te lezen is in het tijdschrift Neurobiology of Aging, dat door hun ontdekking simpel en effectief leeftijdsgebonden oogaandoeningen tegen gegaan kunnen worden met vitamine D-supplementen.
Verbetering
Vitamine D houdt het netvlies (laag weefsel aan de achterkant van het oog) gezond, waardoor het zicht beter wordt. Dit komt omdat er tijdens het ouder worden steeds meer ontstekingen ontstaan op het netvlies wat het zicht vermindert en vitamine D gaat deze ontstekingen tegen en verwijdert meer afvalstoffen.
Andere aandoeningen
Onderzoeker Glen Jeffrey denkt dat vitamine D een belangrijke rol kan spelen bij veel meer leeftijdsgerelateerde aandoendingen, als deze vitamine inderdaad de veroudering van de ogen tegen gaat. "Van slecht zicht tot hart- en vaatziekten. Maar daar is natuurlijk wel eerst uitgebreid onderzoek bij mensen voor nodig."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!