Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Toiletbril drie keer schoner dan computermuis

06-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
toilet.jpg
Een toiletbril vies? De gemiddelde computermuis is nog drie keer viezer! Een nieuwe studie heeft dat uitgewezen. De voornaamste oorzaak is dat werknemers aan hun bureau eten. Hierdoor creëren de etensresten die door het eten op de werkplek ontstaan een broedplaats van bacteriën en ziektekiemen.
Uitslag van onderzoek van het Britse Initial Washroom Hygiene naar bacteriën op bureaus werd vergeleken met de gegevens van onderzoek naar bacteriën op toiletbrillen. Twee vijfde van de bureaus bleken dusdanig on de bacteriën te zitten dat het een risico kan hebben voor de gezondheid. Mannen laten een groter spoor van bacteriën op hun werkplek achter, zelfs 40% meer dan vrouwen.  Op de computermuis was de hoogste concentratie bacteriën aanwezig, daarna kwam het toetsenbord, de telefoon en stoelen. De onderzoekers keken niet op van deze resultaten, eerder is al gebleken uit onderzoek dat het op apparaten als gsm's en afstandsbedieningen ook wemelt van de bacteriën.
Bron: Initial & Gezondheidsnet.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!