Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

TIP: Hoe kom je van je statische kleding af?

04-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
296 keer bekeken
  •  
Zamarra kledinghanger
Je kent het wel; krijg je plotseling een schok van je jas, trui of sjaal! Een bekende truc is om het in de vriezer te doen. Maar wat als je jas te groot is? Zamarra heeft een andere truc!
Je hoeft niet alles in je vriezer te proppen. Om de statische lading van je kleding af te krijgen, kun je ook met een goedkope kledinghanger over je kleding gaan. Doe dit goed en een paar keer, zodat je alles eruit wrijft. Zo'n kledinghanger krijg je bijvoorbeeld bij de stomerij, maar is ook natuurlijk verkrijgbaar in de winkel.
Bekijk hieronder de video.
Heb jij vragen over huishouden, opruimen of organiseren? Of wil je een mysterie opgelost krijgen door Zamarra? Mail naar kassa-online@vara.nl.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

luky1951
luky195130 jun. 2018 - 14:07

Ik heb ooit eens gelezen, dat vooral in de winter je een beetje wasverzachter moet gebruiken om kleding anti-statisch te maken. Ook helpt het om synthetische kleding te dragen. En je kan altijd nog een ontlader bij halfords kopen, even tegen je auto aantikken, en je wordt via je auto ontladen, als het lampje even oplicht!

audb
audb8 jan. 2017 - 14:53

Een betere wasdroger kopen lijkt me verstandiger daar een goede wel er voor zorgt dat statische lading wordt afgevoerd via de aarde van een stopcontackt. Lukt dat niet dan gewoon even een water kraan aanraken met de kleding dan moet het weg zijjn.

engelinde
engelinde8 jan. 2017 - 11:38

Las ergens,dat als je in je  kleding aan de binnenkant op een naadje bv een veiligheids speld bevestigd,dat de kleding dan niet meer statis is.Of het werkt weet ik niet,daar ik altijd  een beetje wasverzachter gebruik en dan is kleding ook niet meer statis.

eryl
eryl8 jan. 2017 - 9:28

Sinds ik wasverzachter in de laatste spoelgang gebruikt heb ik geen last meer van knetterende kleding.Dat kan natuurlijk niet voor een grote jas.Maar ik was mijn jacks zelf en spaar ook de dure stomerij uit.

Peetje8
Peetje84 jan. 2017 - 18:29

Diepvries helpt echt niet!

denotto
denotto4 jan. 2017 - 18:13

Wat te doen als je de kleding aan hebt, dan knettert t ook als wat..zie me dat niet doen met een hangertje....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!