Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tesla verlaagt de prijs van de Model S

21-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_teslamodels_06.jpg
Waar Tesla in Nederland en Noorwegen niet mag klagen over de verkopen dankzij fiscale voordelen, gaan de verkopen in de rest van Europa lang niet zo hard. In Duitsland werden er in de eerste twee maanden dat de auto verkrijgbaar was een krappe honderd exemplaren geregistreerd. Tijd voor een prijsverlaging?
In Duitsland is de prijs van de instapversie van de Model S gedaald tot €65.300, dat is een verlaging van €7000. Ook in Nederland is de prijs verlaagd en wel met €4000 naar €66.200. Tesla heeft in Nederland meer dan duizend exemplaren van de Model S verkocht voor 1 januari 2014 vanwege het 0% bijtellingstarief. Auto's die na 1 januari zijn aangeschaft en zakelijk worden gereden komen in aanmerking voor een bijtellingspercentage van 4%.
In een reactie aan Autoblog.com laat Tesla weten dat de prijsverlaging niets te maken heeft met een gebrek aan vraag, maar simpelweg met de koers van de dollar/euro.
Bron: InsideEVsInsideEVs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!