Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tesla verbetert adapter tegen oververhitting

11-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_teslamodels_04.jpg
Maker van elektrische auto's Tesla stuurt klanten met een thuislader voor de Model S gratis een nieuwe adapter toe. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk laten weten.
Oververhitting
Volgens hem hebben zich enkele gevallen van oververhitting voorgedaan toen auto's bij hun eigenaar thuis in de garage stonden op te laden. De vernieuwde adapter bevat een thermische zekering, waardoor het oplaadproces wordt afgebroken wanneer de temperatuur te ver oploopt, aldus Musk. In december kwam het bedrijf ook al met een software-update voor het oplaadsysteem van de Model S. Onderzoek
Tesla wordt sinds november door de Amerikaanse autoriteiten onderzocht vanwege een aantal incidenten waarbij elektrische auto's van het merk in brand vlogen. De fabrikant had zelf om dat onderzoek gevraagd, maar denkt dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de branden het gevolg zijn van een fout in het ontwerp van de auto's. Opspraak
De autobouwer raakte vorig jaar eveneens in opspraak door een bedrijfsongeval in zijn fabriek in Californië. Drie werknemers liepen tweedegraads brandwonden op toen vloeibaar metaal uit een aluminiumpers spoot. Ook dat incident was aanleiding voor een officiële inspectie.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!