Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tesla rekent op verkooprecords in Europa

04-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_teslamodels1.jpg
Producent van elektrische auto's Tesla rekent op een forse toename van de verkopen in Europa en Azië dit jaar. In deze regio's zullen in 2014 samen twee keer zo veel auto's worden verkocht als in Noord-Amerika, waar het bedrijf tot nu toe vooral succesvol was, zo maakte Tesla dinsdag bekend.
Servicecentra
In Europa alleen worden er binnenkort 30 nieuwe servicecentra geopend, zei de autoproducent. Ook ontwikkelt Tesla meer lease- en financieringsmogelijkheden. Daarnaast wil het bedrijf een sedan S-versie voor Groot-Brittannië introduceren. Wereldwijd rekent Tesla op een verkoopstijging van 55 procent, zo werd eerder bekend. Accufabriek
Het afgelopen jaar verkocht Tesla circa 22.400 elektrische auto's van het type Model S. De onderneming liet onlangs weten de grootste fabriek voor accu's neer te gaan zetten en hiervoor 4 tot 5 miljard dollar uit te trekken. Als de fabriek in 2020 op volle toeren draait, zou Tesla jaarlijks 500.000 auto’s kunnen produceren.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!