Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tesla haalt geld op voor grote accufabriek

28-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_teslalogo.jpg
De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla Motors heeft 2 miljard dollar (ruim 1,4 miljard euro) opgehaald met de plaatsing van leningen bij investeerders en is van plan de opbrengst te gebruiken voor de bouw van een grote fabriek om accu's te produceren.
Zelfvoorzienend
Tesla zei eerder deze week dat de bouw 4 tot 5 miljard dollar zal gaan kosten. De fabriek zal werk bieden aan 6500 mensen en moet ervoor zorgen dat er voldoende accu's worden gebouwd om te kunnen voldoen aan de sterke vraag naar de elektrische auto's van Tesla. Nu worden de accu's voor Tesla nog grotendeels geleverd door het Japanse Panasonic. Locatie
Het zou gaan om 's werelds grootste fabriek voor lithium-ion-accu's. De eerste productie moet in 2017 gaan beginnen en in 2020 moet de fabriek op volle capaciteit draaien. Dan zou Tesla jaarlijks 500.000 auto's kunnen produceren. Waar de fabriek precies komt is nog niet bekend. Er wordt gekeken naar locaties in verschillende Amerikaanse staten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!