Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tesla breidt Supercharger netwerk uit in Europa

21-01-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_teslasupercharger.jpg
Deze week opent Tesla officieel haar nieuwe Supercharger locaties die Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk met elkaar verbinden. Deze nieuwe aangesloten routes zorgen ervoor dat Model S klanten gratis, comfortabel en 100 procent elektrisch kunnen rijden op de Duitse Autobahn en naar bestemmingen in de Alpen en verder.
Uitbreiding netwerk
De eerste zes Tesla Superchargers werden in september 2012 geopend in Californië en nog geen jaar later volgde het eerste netwerk in Europa, in Noorwegen. Vandaag de dag zijn er wereldwijd 81 Superchargers, waarvan 14 locaties in Europa. Inmiddels is er al meer dan 11 miljoen kilometer geladen door Superchargers en is bijna 1.13 miljoen liter brandstof bespaard. De versnelde ingebruikname van het Supercharger netwerk in Duitsland (Wilnsdorf, Bad Rappenau, Aichstetten en Jettingen), Zwitserland (Lully), Oostenrijk (St. Anton) en Nederland (Zevenaar en Oosterhout) is een nieuwe mijlpaal in de uitrol van het Europese netwerk. In Duitsland verbinden de Superchargers de steden Keulen, Frankfurt, Stuttgart en München met elkaar. Ze koppelen het Duitse netwerk ook aan Amsterdam, Zürich en Innsbruck. De Nederlandse Superchargers verbinden de route van Amsterdam naar Keulen (Zevenaar) en van Amsterdam naar Brussel (Oosterhout). In Zwitserland verbinden de stations Zürich met Genève. Eind maart 2014 zal 50 procent van de Duitse bevolking binnen een afstand van 320 km van een Supercharger wonen en tegen het einde van dit jaar zal dit 100 procent zijn. Supersnel laden
De Tesla Supercharger is aanzienlijk krachtiger dan alle andere laadtechnologie die op dit moment beschikbaar is en levert tot 120 kW DC (gelijkstroom) aan de batterij van de Model S. Dit wordt door middel van speciale kabels gedaan die de laadapparatuur aan boord omzeilen. Superchargers laden de batterij van de auto binnen circa 20 minuten voor de helft op. Supercharger stations zijn strategisch geplaatst langs veel gebruikte snelwegen zodat de eigenaars van Model S van station naar station kunnen rijden met een minimaal aantal stops. Ze bevinden zich nabij voorzieningen zoals wegrestaurants, cafés en winkelcentra zodat reizigers er even snel kunnen stoppen voor een maaltijd of kop koffie terwijl hun Model S oplaadt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!