Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tesla-baas verdedigt veiligheid elektro-auto

05-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_teslamodels_04.jpg
Elon Musk, miljonair en topman van sportautofabrikant Tesla, vindt de ontstane ophef over het in brand vliegen van een van zijn elektrische auto’s onterecht.
Filmpje
Eerder deze week dook een filmpje op van een in brand gevlogen Model S, het vlaggenschip van Tesla. De auto was op een snelweg in de buurt van Seattle over een groot metalen voorwerp gereden, waardoor de lithium-ion accu beschadigd raakte en de bolide vlam vatte. 'Benzine-auto was erger'
,,Als een conventionele benzine-auto over dit voorwerp was gereden, zouden de gevolgen nog veel erger geweest kunnen zijn’’, zegt Musk, bestuursvoorzitter van de fabrikant van elektrische sportauto’s. Tesla wees er eerder op dat de brand de zitruimte van de auto niet had bereikt. Het is niet voor het eerst dat de accu's van elektrische auto's vlamvatten. Eerder gebeurde dat ook al bij de Chevrolet Volt en de Mitsubishi i-MiEV. Populair
De Model S is een van de populairste volledig elektrische auto's in de Verenigde Staten. Naar schatting zijn er dit jaar ongeveer 14.300 van verkocht. De Amerikaanse overheidsinstantie de National Highway Traffic Safety Administration gaf de bolide van Tesla eerder vijf sterren, de hoogst mogelijke score op het gebied van veiligheid.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!