Terugluisteren: Radio Kassa woensdag 13 december
12-12-2006
• leestijd 1 minuten
Elk jaar krijgen honderden Nederlanders een hartaanval omdat ze te vroeg stoppen met het slikken van cholesterolverlagers Worden patiënten wel genoeg voorgelicht over medicijnen? Een gesprek met huisarts Lex Goudzwaard. Verder gaat verslaggever Jan Peels aan de slag in De Nieuwe Nederlandse Keuken.
Voorlichting medicijngebruik
Elk jaar krijgen honderden Nederlanders een hartaanval omdat ze te vroeg stoppen met het slikken van cholesterolverlagers. Dat bleek onlangs uit onderzoek van het Instituut voor Geneesmiddelenonderzoek. Worden patiënten wel goed genoeg voorgelicht over de medicijnen? Een gesprek met huisarts Lex Goudzwaard.
De Nieuwe Nederlandse Keuken
Albert Kooy is meesterkok en manager van Hotelschool ’s-Hertogenbosch. Hij is initiator van de nieuwe kookfilosofie De Nieuwe Nederlandse Keuken: het koken met ingrediënten van eigen bodem, volgens de seizoenen, op basis van oude recepten en met vernieuwende (buitenlandse) technieken op gastronomisch niveau. Vandaag lanceert hij zijn kookfilosofie op Hotelschool in Den Bosch. Verslaggever Jan Peels loopt een dagje mee in zijn keuken.
Presentatie: Simone Weimans