Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Terugkijken: alle uitzendingen over de slimme gasmeter

4 dec 2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
slimme gasmeter
Kassa heeft zes uitzendingen gewijd aan de gevaarlijke slimme gasmeter. Hieronder een tijdlijn. Bekijk de fragmenten of lees de informatie terug.

28 oktober 2017 → Leestip: Tienduizenden slimme gasmeters vervangen na twijfels over veiligheid

Emeritus-Hoogleraar Veiligheid en Rampenbestrijding Ben Ale van TU Delft en onafhankelijk technische onderzoeker Peter Coppes van C+B advies zeggen tegen Kassa dat er ernstige veiligheidsrisico’s aan de slimme gasmeters zitten. Het gaat om de meters van het merk Landis+Gyr G4/G6 (4.2 generatie). Daarvan zijn er 40.000 in Nederland geplaatst met een defect. Bekijk de video hieronder.

4 november 2017 → Leestip: Netbeheerders ontkennen risico’s onveilige gasmeter

Netbeheerders maken geen haast met de vervanging van tienduizenden gasmeters van het merk Landis+Gyr G4/G6 terwijl volgens deskundigen sprake is van ernstige veiligheidsrisico’s. Het CDA, GroenLinks en de SP dringen er bij minister Wiebes op aan om snel uitspraak te doen over de noodzaak om de gasmeters onmiddellijk te vervangen. Bekijk de video hieronder.

18 november 2017 → Leestip: Geen toezicht op veiligheid slimme gasmeter

Sinds de introductie van de slimme gasmeter in 2012 is er geen toezicht op de veiligheid van deze meter geweest. Wie toezicht moet houden staat niet duidelijk omschreven in de Gaswet. Dit blijkt uit een rondgang van Kassa langs toezichthoudende instanties. Bekijk de video hieronder.

16 december 2017 → Leestip: Minister Wiebes laat nog meer gevaarlijke gasmeters vervangen

De netbeheerders moeten nog eens 17.000 slimme gasmeters van het merk Landis en Gyr (de G4/G6 van de 4.2 generatie) vervangen. Dat moet gebeuren voor 1 april. 1500 van deze meters moeten onmiddellijk worden vervangen omdat ze een direct veiligheidsrisico vormen. Bekijk de video hieronder.

17 november 2018 → Leestip: Steeds meer onveilige slimme meters in Nederland

De overheid krijgt de problemen met gevaarlijke slimme gasmeters ondanks beloftes van beterschap niet onder controle. Minister Wiebes (Economische Zaken) liet het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) na onthullingen door Kassa orde op zaken stellen. Uit een rapport van dit overheidsorgaan blijken de problemen alleen maar groter te zijn geworden. Bekijk de video hieronder.

8 december 2018 → Leestip: Uitrol slimme gasmeter Enexis valt stil door gaslek in drie huizen

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar