Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoe ga je om met stress bij honden?

16-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
printscreen stress bij honden
Marcella Winkel heeft een stressgevoelige hond. Sommige situaties zijn zo spannend dat hij bevriest van de stress. Dus niet alleen mensen, maar ook honden kunnen stress ervaren. Hoe kan dit en wat kun je ertegen doen? Dierenarts Erik Luijerink en gedragsbioloog Claudia Vinke geven antwoord op deze vragen.
Bekijk de video hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Marjorieh.
Marjorieh.14 mei 2019 - 20:26

Ons hondje hebben we geadopteerd uit Roemenië ze was pas 8 maanden en kwam van de straat. Na een paar dagen wennen met het eerst wandelingetje pal bij ons huis is ze behoorlijk door een loslopende Mechelaar aangevallen, die ook nog eens een paar huizen verder woont en we dagelijks ontmoeten. De agressie komt nu van beide kanten en ook mijn Maltezertje doet dapper mee. Andere honden zijn ook een probleem inmiddels en gromt gilt en blaft wanneer ze er een ziet. Ik heb haar 14 dagen bij een honden coach gebracht en zit op hondencursus, op de cusrus gaat het prima, maar zoekt beslist geen contact met de andere honden en buiten nog steeds weinig resultaat, ondanks de koekjes waar ik haar mee probeer af te leiden. Ik zou het zo graag anders willen.

hillie_1
hillie_116 mrt. 2018 - 22:21

Ik ben geen dierenarts of gedragsbioloog, maar heb wel een hondje.Stress komt niet alleen vanaf mensen naar hond toe, maar heeft ook vaak te maken met ervaringen die een hond heeft meegemaakt, beesten hebben nu eenmaal ook gevoel!! De mijne is al een aantal keren gebeten door andere honden en de laatste keer door 2 herders bijna doodgebeten!! Vanaf de laatste keer is mijn hond een heel ander gedrag gaan vertonen. Niet door het baasje, maar wel door de  ervaring welke ze heeft meegemaakt! Geen geleerde zal mijn hond nog kunnen genezen voor de stress en angst welke zij tegenwoordig ervaart!

Shiva8
Shiva816 mrt. 2018 - 17:04

Honden hebben ook last van stress, ze zijn gevoelig voor omgevingsfactoren en hooggevoelig!

fairman
fairman16 mrt. 2018 - 15:09

ach, ach, het is me wat 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!