Kassa

Scheidt u afval?

24-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-11-19 om 16.03.47
Kassa ging de straat op en vroeg aan voorbijgangers of ze afval scheiden en hoe strikt ze daarin zijn. Sommigen vinden het toch wat lastiger dan anderen. Vooral verpakkingen met meerdere materialen erin, blijkt lastig.

Bekijk de video hieronder.

De hele week staat Kassa online in het teken van afval scheiden. Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube om geen tips, feitjes en video's te missen!
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Wilco_vV
Wilco_vV24 nov. 2017 - 17:12

Qua plastic... het is vooral goed lezen wat er op de door jouw gemeente/alfvalverwerkingsbedrijf geleverde PMD zakken omschreven staat. www.doemeemetpmd.nl Het blijkt dus vaak dat 'hard' plastic zoals speelgoed, afwasteil, kitkoker, tuinmeubel e.d. niet daarbij hoort. Het heeft te maken met het verwerkings-systeem dat in gebruik is, nu zijn er inmiddels ook enkele nieuwere systemen in gebruik genomen waarbij meer mogelijk is maar niet alle gemeentes/bedrijven hebben dat al. (is nog best grote/weer nieuwe inverstering) Dat was laasts dus een item in het nieuws dat plastic eigenlijk ook wel bij restafval kan, maar eigenlijk nog niet helemaal dus. ;-\ Hier nog véél meer info: https://www.milieucentraal.nl/minder-afval/afval-scheiden-nut-en-fabels/ Overigens kan er bij heel veel bedrijven, vooral in de maak-industrie, ook zeker nog het 1 en ander verbeterd worden hoor. Of op kantoor enzo... je koffiebekertjes in zo'n vuilnisbak met met gaten waarin ze zo mooi opstapelen en dan vervolgens gewoonweg toch in de restafvalcontainer gegooid worden. (want er is geen afval/milieu-plan gemaakt of aandacht voor) En wat betreft die plasticverpakking om groente... daar is al eens aandacht aan besteed in het Vara-programma Groen Licht. Het is beter zo want anders moet wellicht de groente vroegtijdig weggegooit worden vanwege bederf en dat is erger.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!