Kassa

Reactie Politie Rotterdam zaak Saskia de Meij

02-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
185 keer bekeken
  •  
politie
De Politie Rotterdam reageert op de zaak inzake mevrouw Saskia de Meij. In april 1998 wordt haar auto gestolen, het begin van een jarenlang slepend verhaal. Saskia krijgt boetes, aanmaningen en bekeuringen.
'In 2014 heeft mevrouw de Meij een klacht ingediend tegen de politie, die na diverse gesprekken op 14 september is afgerond. Naar eigen zeggen was dat naar tevredenheid. De schade zou worden afgehandeld door de verzekering van de politie. Desondanks zocht mevrouw de Meij in 2016 weer contact met ons. De politiechef is toen zelf met haar in gesprek gegaan, en bood uit coulance aan het door de verzekering berekende bedrag te verdubbelen. Op dat aanbod van oktober 2016 is nooit een reactie gekomen, tot mevrouw de Meij in september 2017 dreigde met rechtsmaatregelen. Wij vinden het heel vervelend dat onze verschillende handreikingen niet hebben geleid tot een oplossing, waardoor dit voor alle partijen blijft voortslepen. Mocht dit voor de rechter komen, dan zien wij dat met vertrouwen tegemoet'.
Bekijk de uitzending met Saskia's verhaal hier op onze Gemist-pagina.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

harmsen
harmsen3 jun. 2018 - 14:24

Als ik haar verhaal moet geloven heeft de politie twee blunders begaan: Blunder 1: Toen de auto van mevrouw De Meij terecht was, heeft de politie haar auto niet in het systeem opgezocht alwaar hij geregistreerd stond als gestolen. Ze hebben haar niet bericht dat haar auto terecht was. In tegendeel, ze lieten hem 3 maanden bij hen op de parkeerplaats staan. Ondertussen hebben ze het voertuig weer op haar naam laten zetten bij de RDW. Blunder 2: Na die drie maanden is de auto vernietigd, zonder dit aan mevrouw De Meij te melden en tevens is dit ook niet aan de RDW doorgegeven, waardoor op papier de auto nog steeds op haar naam stond.Daardoor bleef de RDW haar boetes e.d. opleggen. Uiteindelijk kwamen bovenstaande blunders aan het licht en stopten de boetes van de RDW. De RDW weigert haar de betaalde boetes terug te betalen, omdat dat dat volgens het systeem niet kan. Dat is mede de reden dat mevrouw de zaak voor de rechter brengt. Mijn conclusie: Als een overheidsinstantie geld van de burger meent te moeten hebben is men er als de spreekwoordelijke kippen bij; bij het omgekeerde geeft men niet thuis. Dit is onrechtvaardig.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!