Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Organisaties: woekerpolis verplicht repareren

14 apr 2015
  •  
leestijd 1 minuut
zakenman-deal-uitgestoken-hand_09.jpg
Verzekeraars moeten verplicht worden om lopende beleggingsverzekeringen (woekerpolissen) te verbeteren zodat hun klanten een hoger eindresultaat behalen. Dit stellen Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) aan de vooravond van een overleg in de Tweede Kamer over de woekerpolisaffaire.
Resultaat voor klein deel
Tot nu toe zijn verzekeraars alleen verplicht zich in te spannen om klanten te stimuleren hun polis aan te passen. Maar de ophef over hoge kosteninhoudingen, compensatieregelingen en juridische processen heeft veel consumenten met een woekerpolis murw gemaakt. Daarom heeft deze maatregel voor slechts een klein deel van de miljoenen verkochte woekerpolissen enig resultaat opgeleverd, aldus beide belangenorganisaties.
Eerder deze week riep de Consumentenbond de politiek al op meer te doen voor de compensatie van gedupeerden in de woekerpolisaffaire. De bond pleit onder meer voor het instellen van een onafhankelijke commissie die per verzekeraar een aanvullende vergoeding vaststelt.
Affaire sleept al jaren
De woekerpolisaffaire sleept al jaren. In 2006 kwam aan het licht dat bij veel beleggingsverzekeringen veel te hoge kosten in rekening zijn gebracht. Claimorganisaties proberen gedupeerden sindsdien te mobiliseren om schadevergoedingen los te krijgen bij de verzekeraars. Maar dat proces gaat erg traag en niet iedere gedupeerde levert dit wat op. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's