Kassa

Oproep: Problemen met functioneren digitale tv?

  •  
04-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
digitale televisie tv afstandsbediening 930
Ben je net aan het genieten van een spannende film, weigert je digitale tv-dienst verder te spelen nadat je de film even op pauze hebt gezet. Zeker als het vaker gebeurt, kan dat behoorlijk irritant zijn.

Mail je ervaring naar Kassa

Heb je ook deze of andere problemen met je digitale, on demand, of interactieve televisie, of werkt bij jou alles juist perfect? Stuur een e-mail met je ervaringen en je mobiele telefoonnummer naar kassa@bnnvara.nl . Vermeld in je bericht ook de naam van de aanbieder en het type mediabox dat je gebruikt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

gafvisbeen9
gafvisbeen95 sep. 2019 - 11:28

Naam aanduidingen zijn steeds anders, ander toestel en je komt er haast niet meer uit en wekt het geheel verkeerd of helemaal niet meer!

henkie.penkie
henkie.penkie5 sep. 2019 - 10:25

Vanaf dat de cai-kabel in de grond ligt ben ik al cai-kabel klant, eerlijk gezegd heb ik nooit problemen gehad ook in het tijdperk van de televisie masten op het dak en temeer omdat ik toen der tijd zelf televisie masten deed plaatsen in het gebied Roermond waar in die tijd al een tiental zenders waren te ontvangen. Tegenwoordig zijn de verouderde systemen (Analoge) niet meer te gebruiken en worden voor het DIGITALE netwerk hogere eisen gesteld om goede tot zeer goede signalen binnen te krijgen. Daarom zijn dan ook vele storingen in je binnenhuis bekabeling te zoeken en voldoen sommige televisie kabels (COAX) niet meer aan de normen die nu gesteld worden. Vroeger kon je nog een goed dun coax-kabeltje gebruiken tegenwoordig is dit met digitale televisie funest. Hoe dikker de hoofdkern van de coax-Kabel des te beter verder is tegenwoordig ook van belang dat de hoofdkern goed wordt afgeschermd door instraling van de GSM-Netwerken 4G en binnenkort het 5G Netwerk. Met andere woorden Coax-kabels die bijvoorbeeld bij de ACTION verkocht worden bezorgen je veel overlast omdat deze een veel te dunne hoofdkern hebben. Dan terug te komen film kijken via netfflix op je telvisie, Heb je een smart televisie kun je beslist zonder storingen kijken. Dit resultaat behaal je niet volledig zonder storingen als via wifi-netwerk films doet downloden van Netflix. Om deze storingen te verkomen sluit je smart televisie altijd rechtstreeks aan op je modem met een UTP-5e minimaal of hoger. hier door zal je merken dat je totaal geen storingen ondervind. Ook sommige media boxen hebben een vaste verbinding nodig om zonder storingen films te kijken of te downloaden. Met een vaste internet verbinding bereik je altijd een hogere internet snelheid bijn 10 x sneller dan via een draadloze verbinding (WIFI). Probeer het maar eens uit je zult zien welke resultaten je behaald.Men zegt dat met een WiFI verbinding dezelfde resultaten worden behaald dit is NIET WAAR en groot gelul. EEN VASTE VERBINDING IS NOG ALTIJD 8 TOT 10 MAAL SNELLER. Ook haal je via een goede vaste verbinding bij Ziggo zeer zeker de snelheid wat je voor je abonnement betaald. Dit haal je niet met een wifi verbinding en zal dan ook vele Mbits lager zijn. En daardoor kun je vele storingen in het downloaden van films krijgen. Ook een modem dat achter een televisie is geplaats is funest hier hangen van allerlei storings velden vanuit je televisie om je modem heen die je wifi zender verstoren. Dan even nog voor de gebruikers van KPN via de oude PTT telefoonkabel. Heb je nog deze aansluiting en maak je hier gebruik van. Over deze oude kabel kunnen ze je maar maximaal een snelheid 100Mbits aanbieden. Bij glasvezel kunnen ze vele hogere snelheden aanbieden..

amoren
amoren4 sep. 2019 - 18:52

Wij hebben een samsung TV uit 2014 ,Sinds een  half jaar hebben we ons geabonneerd op Netflix. we zijn aangesloten bij Ziggo en hebben een Humax mediabox . Echter als we Netflix willen kijken dan moeten via onze afstand bediening van de samsung omschakelen van bron  HDMI -1  de aansluiting van de humax naar de bron TV    om Netflix te kunnen  ontvangen . Als we dat gedaan hebben en we starten Netflix en dan kunnen we 1.5. uur  kijken  en dan  stopt netflix ermee en dan zie ik een melding komen dat ik niet lager verbonden ben met het internet . ( de router van Ziggo /wifi staat achter de TV )  en dan kan ik doen wat ik wil: Netflix  afsluiten en opnieuw  starten , router  aan en uit .  Heel vaak loop ik het  gehele TV menu door via de afstands bediening  maar de melding geen verbinding met  het internet blijft bestaan . De volgende dag  kan ik dan weer wel  naar Netflix kijken voor 1.5 uur ongeveer en herhaalt alles zich weer. Word er dood moe van en is niet leuk kijken op deze manier . Ligt het nu aan de TV  samsung , de router van ziggo , of aan Netflix ??   

2 Reacties
J. Henzen
J. Henzen4 sep. 2019 - 19:23

Amoren, kun je in het menu van de Humax “na zoveel tijd op stand-by” instellen? Als dat zo is dan kun je een tijd instellen wanneer de Humax op stand-by gaat. Kies dan voor “NOOIT” en dan is het probleem waarschijnlijk opgelost. Hij blijft dan “aan” en gaat niet meer uit. Succes!

audb
audb11 sep. 2019 - 13:39

Vraag aan Ziggo om een NEXT box die ondersteunt wel Netflix de Humax box niet. Helaas is deze alleen te verkrijgen bij de 250 & 500 Mbit maar wat ik begrepen heb kan je binnenkort ook al bij 50 Mbit deze krijgen maar dan zonder ondersteuning van de 4k maar dat moet geen probleem opleveren daar er maar 1 zender is die op 4k werkt en dat is het demo kanaal. 

korenbloem2000
korenbloem20004 sep. 2019 - 16:51

Sinds 2014 een Samsung Smart tv. De meeste apps doen het niet meer en als ik via het internet een b.v. een documentaire wil zien, komt de mededeling dat er geen genoeg ruimte is....Ook valt vaak het geluid weg.

J. Henzen
J. Henzen4 sep. 2019 - 16:22

Ik ben al jaren een tevreden Ziggo-klant. Sinds kort heb ik in de huiskamer de nieuwe Media Next Box en in de slaapkamer de Extra Media Next Box. In één woord fantastisch, een ware verademing met een fantastisch scherp beeld op de TV. Ik ben dan ook dik tevreden. Voorheen had ik de Horizon Mediabox in de huiskamer en de kleine Horizon Mediabox in de slaapkamer. De grote werkte perfect maar de kleine Horizon was een zeer slecht apparaat waar constant wat mee aan de hand was. Verschrikkelijk!!! Ziggo heeft deze dan ook een tijd geleden al uit de handel genomen. Maar de Ziggo Next Boxen zijn werkelijk GEWELDIG!! Nogmaals, totaal geen problemen met Ziggo: zij lossen alles op en komen hun afspraken na!! Ik ben wel zo reëel om te beseffen dat er bij iedere provider wel iets aan de hand is, maar als dat goed en adequaat wordt opgelost dan moet men gewoon tevreden zijn!

1 Reactie
batav
batav12 sep. 2019 - 12:48

Helemaal mee eens. Ik heb dezelfde ervaring met Ziggo en Mediabox Next. 

j.vreriks
j.vreriks4 sep. 2019 - 15:43

Allen maar betalen en als je problemen hebt zijn ze niet thuis.Heb mijn abonnement opgezegd weet nog niet wat de volgende prutser mij toe speelt.

harrybre
harrybre4 sep. 2019 - 14:58

Ca 3 jaar geleden een Samsung curved gekocht. Niets als problemen. Na ca 1/2 jaar heeft men 'm maar teruggenomen.Sindsdien een "Grundig" ( lees; Turkse Beko) oud model 4k gekocht. Door nieuwere definities 4K werkt hij als zodanig niet (zegt men, want er is haast niets aan "content") , doch ik kom maar niet weg van het idee, dat dankzij die "4k-motor" de beelden net iets scherper zijn als de veel duurdere Samsung. De weinige "apps" erop is een drama, doch daarvoor zijn vele alternatieven. Prachtige satelliet ontvangst en.. NLe ( "Kennis"-economie) kwaliteit kabel via Ziggo.

ansvanz
ansvanz4 sep. 2019 - 14:46

ja daar heb ik ook last  van maar dan krijg ik te horen even de stekker er uit en dan weer de box staarten op genomen films niet af spelen( kan nu even niet al spelen kijk op ziggo en kijk op ziggo 22/en nog )netfliks gaat ook steeds niet ook dan moet de stekker er weer uit halen en de box op nieuw starten doen er niks aan.

schijf01
schijf014 sep. 2019 - 14:34

Reeds jaren klant bij Ziggo en zonder noemenswaardige problemen, sinds kort een nieuwe mediabox aangeschaft n.l de Mediabox Next.Dit is echt een fantastische mediabox. Razendsnel en zonder enige haperingen en eenvoudige bediening.Voor iedereen die bij Ziggo zit een aanrader.

astra29
astra294 sep. 2019 - 14:02

Gebruik Samsung T.V. zonder kastje. Problemen begonnen al na 1.5 jaar waarbij een aantal apps niet meer werden geüpdate. Daardoor is vanaf dan deze tv niet meer volledig als Smart T.v. te gebruiken. Geen Samsung weer voor mij.

3 Reacties
simon55
simon554 sep. 2019 - 14:04

Samsung TV is huilen met de pet op. Koop n echte Sony of Panasonic

Zeeg
Zeeg4 sep. 2019 - 14:49

Off topic.De vraag gaat niet over het tv toestel.

audb
audb11 sep. 2019 - 13:41

Netflix is toch echt een digitale tv-dienst en daar Samsung een Netflix app op de toestellen heeft staan gaat het wel degelijk daarom.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!