Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Online kaartverkoop: zo bemachtig je concert- en festivalkaartjes

17 jun 2019
  •  
leestijd 3 minuten
feestje discotheek 930 x 520
Je favoriete artiest komt eindelijk naar Nederland! Daar wil je natuurlijk bij zijn, maar je ziet de bui al hangen: de kaartverkoop. Want het kan nogal een lastig karwei zijn om kaartjes in handen te krijgen. We zetten tips en tricks voor je op een rij zodat jij goed voorbereid die felbegeerde tickets kunt bemachtigen!

Gebruik meerdere apparaten

Je kunt meerdere computers of smartphones gebruiken om in de wachtrij te staan. Het is daarnaast ook mogelijk om meerdere browsers te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld via Firefox, Chrome, Internet Explorer én Safari tegelijkertijd in de wachtrij staan. Dit kan overigens op hetzelfde netwerk. Volgens Ticketmaster wordt de druk op de servers hiermee wel vergroot en is het niet bevorderlijk voor het verkoopproces.
Het gebruiken van meerdere tabbladen in één browser wordt afgeraden, omdat je dan een foutmelding kunt krijgen bij het afrekenen. En dat betekent dat je weer achteraan moet aansluiten.

Koop met meerdere mensen samen

Net zoals met meerdere apparaten, kun je ook met meerdere mensen die felbegeerde tickets proberen te scoren. In het systeem ben je dan wel elkaars concurrenten.

Ververs de pagina NIET

Als je in de wachtrij staat, is het niet verstandig om de pagina te verversen. Als je dat doet, dan kom je weer achteraan in de rij te staan. Je moet dan nóg langer wachten!

Wachtrij begint als de kaartverkoop start

Het heeft bij de meeste verkoopsites geen zin om uren voor de kaartverkoop op de website te gaan wachten. De wachtrij begint vaak pas als de kaartverkoop start. Start de kaartverkoop om 10 uur? Dan kun je pas om 10:00 in de wachtrij staan. Dit is overigens niet bij álle verkoopkanalen zo. Sommige ticketverkopers hanteren het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Niet te snel opgeven

Vaak zie je ' geen kaarten meer beschikbaar' . Maar geef dan nog niet gelijk op. Kaarten komen soms terug uit de reservering omdat het bestelproces niet goed is doorlopen. Je hebt dan nog een klein kansje.

Kaarten uitverkocht? Check andere verkoopkanalen

Er zijn helaas nog mensen die kaarten doorverkopen voor 3x de originele verkoopprijs. Mocht je dus écht heel graag willen én wil je diep in de buidel tasten, dan kun je kijken of er kaarten verkocht worden via bijvoorbeeld Marktplaats. Maar let daarbij wel goed op! Marktplaats is geen officieel verkoopkanaal zoals Ticketmaster. Controleer dus altijd of alles klopt en haal de kaarten zelf op.
Naast de officiële verkoopkanalen zoals Ticketmaster, Ticketpoint en Eventim zijn er tal van andere partijen die kaarten verkopen. Vaak worden de tickets voor een hogere prijs verkocht, zonder de zekerheid dat je ze ook daadwerkelijk krijgt. We raden daarom aan om alleen bij de officiële verkoopkanalen kaarten te kopen. En de stelregel is natuurlijk: lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat ook vaak zo.

Scoor tickets op het laatste moment

Er zijn altijd mensen die om wat voor reden dan ook niet naar een concert kunnen. Vaak worden deze kaartjes te koop aangeboden via bijvoorbeeld TicketSwap. Het is niet heel ideaal, maar je kunt altijd last minute nog kijken of er kaarten verkrijgbaar zijn. Lukt dat niet? Dan zou je als laatste poging nog naar het concert kunnen gaan om daar tickets te scoren. Maar die kans is wel heel erg klein.

En wat praktische tips:

- Bij de meeste verkoopkanalen moet je een account hebben. Zorg dat je een account hebt aangemaakt, dat je bent ingelogd en dat je betaalgegevens kloppen. Zo kun je makkelijk door het bestelproces heen.
- Zorg dat je voldoende geld op je rekening hebt staan. Als dat niet het geval is, word je bij het betaalproces eruit gegooid en kun je opnieuw beginnen.
- Hou niet alleen je pinpas of creditcard bij de hand, maar zorg dat andere apparaten van je bank, zoals een cardreader, ook in handbereik ligt. Het kan zijn dat je daarmee je aankoop moet bevestigen.
Bron: Ticketmaster, Nu.nl

Meer over:

, , , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!