Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe laadpalen stuk goedkoper

06-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_elektrischeauto_02.jpg
Nieuwe, compactere en goedkopere laadpalen voor elektrische auto's zullen vanaf donderdag steeds meer het straatbeeld in ons land gaan beheersen. De nieuwe ranke laadpaal heeft minder componenten, is lichter en kan voordeliger worden geproduceerd. Een laadpaal wordt daardoor meer dan de helft goedkoper. Dat maakte brancheorganisatie Netbeheer Nederland donderdag bekend.
De prijs van een laadpaal daalt naar verwachting van 5000 euro naar 2000 euro. Een aanzienlijke besparing die ertoe zal bijdragen dat aan de toenemende vraag naar publieke laadpunten kan worden voldaan. Netbeheerders Liander, Enexis en de stichting e-laad hebben samen met de laadpaalfabrikanten de ontwikkeling ter hand genomen.
De eerste compacte laadpaal komt donderdag in Tilburg te staan. Momenteel zijn er zo'n 3000 publieke laadpalen in Nederland. Het is de bedoeling dat daar nog duizenden bij komen volgens de nieuwe standaard.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!