Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe elektrische VW Up zonder prijskaartje

17-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_volkswagen_eup.jpg
Vanaf deze maand staat de volledig elektrische Volkswagen e-Up in de Nederlandse showrooms, maar zonder prijskaartje. De importeur uit Leusden heeft er voor gekozen om de nieuwe kleine stadsauto alleen via een uniek abonnement aan te bieden. Dat maakte Volkswagen vrijdag bekend.
De looptijd van het nieuwe leaseconcept is 4 jaar en het maandbedrag bedraagt in totaal 495 euro. Dat is inclusief een laadpunt, een pas voor 10.000 kilometer groene stroom, verzekering en een benzineauto voor 3 weken om mee op vakantie te gaan. ,,Zo blijven de kosten overzichtelijk en hoeven mensen zich geen zorgen te maken over de restwaarde. Dat is toch een heikel punt bij elektrische auto’s’’, zegt Ralf Dennissen van de VW-importeur. Up is succes
De nieuwe Up, de eerste volledig elektrische auto van VW en waarvan de benzinevariant vorig jaar de best verkochte auto was in Nederland, heeft een theoretische actieradius van 160 kilometer. Maar in de praktijk is dat volgens Dennissen maximaal 120 kilometer. App
Bestuurders van de nieuwe e-Up krijgen ook een app, waarmee ze oplaadpunten met andere Up-rijders kunnen delen. ,,De problematiek van een oplopend laadpaaltekort speelt nog steeds. Dat willen we aanpakken met een app waarmee je jouw laadpunt kunt openstellen voor anderen. Als je dat doet, krijg je ook de andere opengestelde e-up! laadpunten te zien, een soort wederkerigheid dus. Mensen gaan dan bijvoorbeeld laden op de oprit van andere mensen’’, aldus Dennissen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!