Kassa

Neem contact op met je netbeheerder

28-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stedin.jpg
Wil je weten of jij ook zo’n meter hebt? Dan raden wij je aan contact op te nemen met de netbeheerder. Bekijk hier alle informatie.
* Stedin heeft bijna al haar ruim 15.000 meters met dit defect vervangen. Via deze link kun je controleren of je ook een defecte meter hebt van Stedin: https://www.stedin.net/slimme-meter/kwaliteitscontrole.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Sender_18
Sender_1818 nov. 2018 - 10:01

Slimme meter is mij destijds (bij plaatseling) door de strot geduwd. De monteur kwam op een goede dag met de doos met daarin de slimme meter al in de hand. Het werd gepresenteerd als de moderne tijd, things are changing en het ei van Columbus. Het uitlezen van gegevens op afstand voelde nooit echt goed. Gepresenteerd als: 'dan hoeft u zelf nites meer te doen' ..kom je er later achter dat ze veel meer kunnen uitlezen. natuurlijk de vaste tijd van naar bed gaan, de pieken naar boven en beneden daarin en veel meer. We leven in een gekee samenleving die zoals t lijkt niet te stoppen. Nu is dat ding ook nog eens niet echt veilig te nomen, en dat is misschien nog wel veel erger.Ik wil mijn oude meter terug en zou nu 300 euro moeten betalen. Natuurijk zet dat bedrag maar extra hoog, ter ontmoediging. Schande

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!