Minder eten? Laat de pan op het aanrecht!
05-11-2010
• leestijd 1 minuten
De pan op het aanrecht laten staan, in plaats van op tafel waar je eet, zorgt ervoor dat je mínder eet. Ook al bevind je keukentafel minder dan een meter van het aanrecht.
Onderzoekers van het Cornell Food and Brand Lab in Amerika bekeken bij 78 proefpersonen hoeveel ze opschepten en na het eten weggooiden van een maaltijd van macaroni, appelmoes en een toetje. Een deel van de proefpersonen schepte het eten uit schalen die op het aanrecht stonden en een ander deel kon opscheppen uit schalen op de eettafel.
De resultaten? Mannen aten 29% minder als de schalen op het aanrecht stonden en vrouwen aten 10% minder.
Volgens de onderzoekers kan je de studie gebruiken door bijvoorbeeld koekjes op te bergen op een plaats waar je ze niet eet. Gezond eten, zoals fruit, kan je juist wel onder handbereik bewaren, bijvoorbeeld op de keukentafel.
Redactie Nieuwslicht