Kassa

Meer koele kikkers dan stresskippen!

30-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stresstest afbeelding
Meer dan 6000 mensen hebben Kassa’s enige echte stresstest ingevuld. Wat blijkt? Meer dan de helft van de respondenten blijkt een koele kikker. Vijftien procent van de deelnemers zijn minder stressbestendig. Deze stresskippen voelen zich vaker gespannen en liggen tot diep in de nacht te piekeren.

IJskonijnen maak je niet gek

Eén vijfde van de mensen die onze test heeft ingevuld houdt het hoofd altijd koel. Die ijskonijnen maak je niet gek. Vlak voordat ze op vakantie gaan pakken ze hun koffers, slaan op het vliegveld een tijdschriftje open en stappen onverstoord aan boord. 

Ben jij het haasje?

Daar hoef je niet mee aan te komen bij die vijf procent angsthazen. Weken van te voren checken ze wel tien keer of hun paspoort niet verlopen is. Slapen de nacht voor vertrek? Vergeet het maar. Vijf uur van te voren zitten de gespannen haasjes peentjes te zweten op Schiphol. Straks stort het vliegtuig neer. Help!

Pas op voor de kemphaan!

Bleek uit de test dat je een kemphaantje bent? Dan kunnen anderen het beste uit de buurt blijven als jij onder druk staat. Het kan zomaar zijn dat zelfs een ijskonijn rusteloos op en neer gaat staan hupsen naast zo’n driftig haantje. Gelukkig zijn die kwaaie kippen ver in de minderheid!
Wil jij ook weten of je een ijskonijn of misschien wel een kemphaantje bent? Doe dan ook de stresstest 
enquete_uitslag
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

lds2012
lds20122 apr. 2018 - 14:05

Ik ben 61 en kom uit de tijd dat er nog amusement op de tv was. Tegenwoordig alleen maar reclame, reclame en nog eens reclame. En daar krijg je stress van. Programma's sluiten niet meer aan op elkaar, dus je mist gewoon hele stukken. De NPO zenders zijn het enigste waar dit niet zo erg is. Vroeger ging de tv uit omstreeks 12 uur in de avond, tegenwoordig om 9 uur. Hier krijg je dus echt stress van.

thieu kuijpers
thieu kuijpers2 apr. 2018 - 8:06

Goed voor de ooievaars onder ons!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!