Kassa

Loterijen handelen illegaal

07-02-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
242065.jpg
Naar aanleiding van onze uitzending over de Duitse loterijen van 31 januari 2004 kwamen er ontzettend veel reacties binnen.
Een van deze reacties kwam van een advocaat die namens meneer Van Overbeek de Mercedes als prijs had opgevraagd. De reactie van het bedrijf was dat mensen de prijs sowieso niet konden opvragen omdat het bedrijf geen vergunning heeft om op de Nederlandse markt te werken. Daarmee is de overeenkomst nietig. Mayke Goris, strafrechtadvocaat, kan het feit dat Millennium Direct in de brief toegeeft bewust in strijd met de wet te handelen, mogelijk wijzen op een vorm van oplichting.
De juristen van de Nederlandse Vereniging Van Banken zijn het er over eens. Volgens hen zijn het illegale activiteiten en gaan ze de incassovergunningen intrekken zodat het bedrijf niet meer kan handelen.
Contijn van Marle van Stichting De Ombudsman heeft ook een duidelijke stelling. Het is illegaal! Mensen kunnen de overeenkomst vernietigen en geld terugvragen. Voor meer uitleg over het standpunt van Stichting De Ombudsman kunt u hier vinden. De voorbeeldbrieven kunt u hier vinden.
De banken zullen per loterij in de toekomst blijven bekijken wanneer en hoe ze incassovergunningen in kunnen trekken, zodat dit soort bedrijven geen kans meer hebben op de Nederlandse markt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!