Kassa

Lang onzekerheid na woekerpolis

29-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11.jpg
Veel mensen met een woekerpolis weten na meer dan 5 jaar nog steeds niet waar ze aan toe zijn. RTL Nieuws meldde woensdag dat anderhalf miljoen mensen met een beleggingsverzekering nog in onzekerheid verkeren. Verzekeraars hielden zich niet aan de belofte dat ze in 2009 iedereen zouden informeren.
In 2006 bracht de financiële toezichthouder AFM aan het licht dat veel Nederlanders veel te veel betaalden voor een beleggingsverzekering, omdat te hoge kosten in rekening werden gebracht.
Compensatie
Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn er 2,6 miljoen mensen met een woekerpolis. Vorige maand maakten minister Jan Kees de Jager (Financiën) en de verzekeraars afspraken over beleggingsverzekeringen, waaronder de woekerpolissen. Uitgangspunt is dat mensen kunnen overstappen naar een beter en goedkoper product. Bij klanten met een woekerpolis die aanspraak kunnen maken op compensatie, wordt die vergoeding meteen toegevoegd aan de poliswaarde. Verzekeraars zullen de komende tijd klanten hierover informeren en adviseren.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!