Het consumentenplatform van BNNVARA. Kassa is er weer op zaterdag 4 januari met de Belbusspecial!
Kookboeken
04-09-2015
•
leestijd 2 minuten
•
203 keer bekeken
•
Minder zout, en toch smakelijk blijven eten? We zetten een aantal tips voor kookboeken op een rij.
Minder zout, meer smaak – Arnoud Odink
Zout. We gebruiken er veel van, eigenlijk altijd veel te veel. Omdat het in bijna alle voedingsmiddelen zit, zoals kaas en brood en melk, krijgen we er op die manier al veel van binnen. Als wij zelf er dan ook nog royaal mee strooien, halen we liefst vijfmaal de nuttige hoeveelheid. Dat kan natuurlijk niet goed zijn. Willen we echt onze gezondheid een dienst bewijzen dan moeten we minderen met zout. In Minder zout meer smaak vertelt dieetkok Arnoud Odink hoe u een zoutarme en toch smakelijke maaltijd op tafel kunt toveren.
Spice Wise - SVH Meesterkok Michel Hanssen
Tover met kruiden en specerijen. Voeg op het juiste moment een mooi kruidenmengsel toe en je tilt je gerecht op en verandert het van iets alledaags in iets onvergetelijks. Puur natuur en zo barstensvol smaak dat zout en andere toevoegingen overbodig worden.
Lekker eten met minder zout – Voedingscentrum
Dit boek van het Voedingscentrum laat zien hoe je smakelijk en gevarieerd kunt eten met minder zout. Niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook gewoon heel erg lekker. Het boek staat vol met praktische tips, voor elk moment van de dag: ontbijt, lunch, warme maaltijd en eetmomenten tussendoor. Met de 56 recepten en handige kruiden- en specerijentabellen leer je hoe eenvoudig het is om lekkere gerechten met minder zout op tafel te zetten.
Ongezouten Zuiderhoek – Olga Zuiderhoek
Op een dag kreeg Olga s vriend van zijn arts het dringende advies voortaan zoutarm te eten. Olga stond geschrokken voor het fornuis. Beiden waren liefhebbers van pittig en zout. Wat nu? Natuurlijk, Olga leerde met dit nieuwe regime te koken, maar bleef zich een beginner voelen. Omdat zij van steeds meer mensen om zich heen hoorde dat ook zij de zoutpot moesten laten staan, besloot ze samen met Ingrid Harms dit boek te maken, op smaak gebracht met tekeningen van Peter van Straaten. Naast de beginnersrecepten van Olga bevat dit boek interviews met zoutdeskundigen, recepten van sympathiserende kookexperts, en een aantal wetenswaardigheden over die grote boosdoener, zout.