Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Koffie vergroot kans op langer leven

11-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
204 keer bekeken
  •  
930x520_koffie_kopje_zwarte
Het drinken van koffie is zo slecht nog niet. Omvangrijke onderzoeken in de Verenigde Staten en Europa hebben aangetoond dat drie kopjes koffie per dag de kans op een langer leven aanzienlijk vergroten. De bevindingen van de twee studies zijn maandagavond gepubliceerd in het vakblad Annals of Internal Medicine . Een verschil tussen gewone en cafeïnevrije koffie is er niet. 
Twee tot vier koppen per dag
Volgens het Amerikaanse onderzoek, afgenomen onder 185.000 mensen, neemt de kans op een vroegtijdig overlijden met 18 procent af als men twee tot vier koppen koffie per dag drinkt. Die bevindingen worden door het Europese onderzoek onderschreven, met meer dan 520.000 ondervraagden in tien verschillende landen het grootste onderzoek ooit naar de relatie tussen koffie en sterven.
Hart- en nierziektes
Een kop koffie per dag heeft al een positieve werking op de gezondheid, maar bij drie koppen is de winst het grootst. Dan neemt de kans op onder meer lever-, hart- en nierziektes substantieel af, aldus de onderzoekers. ANP/Annals of Internal Medicine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!