Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Koersexplosie Tesla van 619 procent

01-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_teslamodels_04.jpg
Expansieplannen, de belofte om betere accu's te gaan ontwikkelen en gunstige berichten van consumentenorganisaties. Met die ingrediënten is de waarde van de Amerikaanse producent van elektrische sportauto’s Tesla Motors in het afgelopen jaar omhooggeschoten tot meer dan de helft van die van autogigant General Motors. Dat blijkt zaterdag uit berekeningen van persbureau Bloomberg.
In 12 maanden explodeerde de koers van het bedrijf met liefst 619 procent, iets wat door geen enkele andere wereldwijde autoproducent is geëvenaard in zeker 20 jaar. Ook de vervijftienvoudiging van de koers sinds de beursgang in juni 2010 heeft alle andere beursintroducties van Amerikaanse bedrijven het nakijken gegeven sinds 2006. De marktwaarde van Tesla is gestegen tot 31 miljard dollar (23 miljard euro), meer dan de helft van de waarde van ’s werelds grootste autofabrikant GM.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!