Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Houd inbrekers buiten: Beveilig uw huis

09-05-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
deur.jpg
Wanneer u uw huis wil beveiligen, kunt u dit door een beveiligingsbedrijf laten doen. Let er dan wel op dat dit bedrijf erkend is door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). U kunt op www.politiekeurmerk.nl alle diverse bedrijven vinden. Bedrijven die bij het Politiekeurmerk Veilig Wonen zijn aangesloten hebben zowel een adviserende, als verkopende als uitvoerende rol.
U kunt er ook voor kiezen om zelf uw woning te beveiligen volgens voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Montage is niet altijd eenvoudig, denk goed na of u kundig genoeg bent. U moet dan nog wel voor het certificaat een keuring laten uitvoeren door een PKVW-erkend bedrijf. Voor deze keuring worden wel kosten in rekening gebracht.

Certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen
Met dit keurmerk heeft u wel een grote zekerheid dat uw woning op de juiste manier is beveiligd. Bijkomend voordeel is dat veel verzekeringen een premiekorting geven bij het overleggen van het certificaat. U krijgt dan ook een sticker van het PKVW die u zowel op uw voorraam als achterraam kan plakken. U krijgt een certificaat wanneer u voor de inbreker bereikbare deuren en ramen heeft beveiligd. Ook moet er verlichting aanwezig zijn bij zowel de deuren en moet u zicht hebben op bezoekers bij de voordeur. Op iedere verdieping moeten goedgekeurde rookmelders zijn aangebracht. Het PKVW-erkend bedrijf zal u ook nog voorlichten omtrent beveiliging  en veilig wonen. Wanneer u zelf uw huis gaat beveiligen is het aan te raden om eerst de Beveiligingswijzer te raadplegen. In deze brochure staan door het PKVW geselecteerde hang- en sluitwerk en verlichting. Waar u vooral op moet letten is het SKG ® -merk met één, twee of drie sterren. Tips:
- Raadpleeg bij montage altijd eerst het meegeleverde montagevoorschrift.
- Geen ervaring? Raadpleeg een PKVW-erkend bedrijf .
- Let op gebruiksvriendelijkheid.
- Wijk niet af van het montagevoorschrift.
- Gebruik voorgeschreven schroefmaten en liefst iets dikker en langer.
- Voorkom uitnemen van de ruit. (beschrijving staat in de Beveiligingswijzer)
- Raadpleeg en pas organisatorische maatregelen toe. (Bekijk hiervoor de checklist)
- Bij vervanging van het hoofdslot: Let op maten en draairichting.
- Let op bij de aanschaf van cilinderveiligheidsbeslag op de steekmaat. Overweeg daarbij de aanschaf van beslag dat voorkomt dat de cilinder uit het slot kan worden getrokken (zie filmpje inbrekers).
- Voor meer informatie over beveiligingsproducten kunt u ook hier kijken: www.sterrenwijzer.nl. U kunt natuurlijk ook met organisatorische maatregelen al veel aan inbraakbeveiliging doen. Bekijk hier de checklijst voor organisatorische maatregelen.
Bekijk hieronder ook het filmpje waarin wordt uitgelegd hoe u uw raam en klepraam het best kunt beveiligen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!