Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Hoe zorg ik dat mijn kat de kattenbak gaat gebruiken?

14 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
HG kattenbak 930x520
Sommige katten vinden het vervelend om een kattenbak te gebruiken. Met deze tips van dierengedragdeskundige Eline kun je de tevredenheid van je dier met de kattenbak vergroten.
Als je een overdekte kattenbak hebt, kun je allereerst het klepje eruit halen. Dit maakt het voor de kat minder eng om de kattenbak in te gaan.
Verder is het erg belangrijk dat de kattenbak groot genoeg is voor je kat. Om er achter te komen of jouw kattenbak het juiste formaat heeft, kun je deze het beste opmeten. Als de bak kleiner is dan 55 centimeter, dan is de kans groot dat hij te klein is voor jouw kat. Je kat moet zich goed kunnen draaien in de bak, zonder dat hij tegen de rand aan botst.
Daarnaast is het belangrijk om het juiste type grind te gebruiken. De meeste katten houden van klonterend grind zonder geurtje. Als je deze dagelijks schoonschept, is de kans groot dat jouw kat meer tevreden wordt met de kattenbak.

Bekijk de video*:

Loop jij ergens tegenaan bij jouw huisdier? Mail naar:  kassa-online@bnnvara.nl
*Zie je een witte pagina en geen video? Youtube video’s zijn deelbaar met anderen via bijv. Twitter en Facebook. Dit betekent dat er sprake is van 'social cookies'. Daarom is het raadzaam om hier de cookies ‘voor sociale media’ groen aan te vinken (de bovenste). Of kijk Huisdiergeklier op Kassa's Youtube-kanaal.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!