Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoe pel je razendsnel een gekookt ei?

08-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
264 keer bekeken
  •  
gekookt ei 930
Zit jij ook altijd zo te pielen om je gekookte eitje te pellen? Dit filmpje laat zien hoe je in een paar seconden de schaal verwijdert en je snel kunt genieten van je eitje.
-Neem een glas halfvol water
-Doe het gekookte ei erin
-Even schudden (niet te hard!)... en de schaal valt er makkelijk vanaf!
Heb jij je eigen methode om snel een eitje te pellen? Deel 'm in de comments hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

Marimelda
Marimelda17 nov. 2016 - 19:26

Zou het niet aan het eitje zelf ook kunnen liggen? Hoeveel kippen lopen nog buiten?

1 Reactie
Marimelda
Marimelda17 nov. 2016 - 19:31

Overigens is het soms inderdaad knap lastig om een eitje te pellen. De koudwater schrikmethode helpt wel, maar wel wat langer nog dan 10 seconden, hoeveel seconden je een eitje onder water of onder de koude kraan moet houden weet ik niet. Maar om minder water te verspillen, vind ik de tip, die ik ook hier ergens heb gezien om het in een glas koud water te doen prima. Schudden hoeft volgens mij niet, ik schud gauw te hard, dat gaat niet goed komen.

thieu
thieu26 aug. 2016 - 18:04

Het "laten schrikken" van een gekookt ei met koud water is pure verspilling (van water). De enige goede manier om een ei makkelijk te kunnen pellen is het opzetten in heet water. Je kunt het dan (met een tang) uit het hete water halen en gewoon laten afkoelen zover je wilt. Het pelt daarna gewoon erg makkelijk. Het enige nadeel hiervan is de wat grotere kans dat het ei barst tijdens het koken.

corriehenzen
corriehenzen18 jul. 2016 - 13:25

het simpele gaatje prikken werkt toch ook prima, het gaat erom dat er vocht tussen het ei en de schaal komt.

emmap
emmap15 jun. 2016 - 17:28

Je bedoelt gewoon het aloude 'ei laten schrikken'? Tja, je kan het schudden van een ei in een glas met koud water je eigen methode noemen, maar onze grootouders en lang daarvoor lieten ook al eieren schrikken...

hansyvonne
hansyvonne8 jun. 2016 - 18:09

..eh, .en hoe doe je dat met een zacht gekookt eitje?

rowicom
rowicom8 jun. 2016 - 15:36

Hallo Marijke, een boom heeft een bast en dus geen barst. Bij een ei spreken we van een 'schaal'. 

marijke77
marijke778 jun. 2016 - 12:26

gewoon even direct na het koken goed koelen en de barst gaat er gemakkelijk af.

kabeha
kabeha8 jun. 2016 - 11:52

Bij meer eieren gewoon deksel op steelpan en even schudden.

mielcouvee
mielcouvee8 jun. 2016 - 11:49

eitje gewoon in de koelkast bewaren. Pellen gaat dan ook prima

1 Reactie
jantom
jantom8 jun. 2016 - 23:56

ik heb een andere ervaring

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!