Zou het niet aan het eitje zelf ook kunnen liggen? Hoeveel kippen lopen nog buiten?
Overigens is het soms inderdaad knap lastig om een eitje te pellen. De koudwater schrikmethode helpt wel, maar wel wat langer nog dan 10 seconden, hoeveel seconden je een eitje onder water of onder de koude kraan moet houden weet ik niet. Maar om minder water te verspillen, vind ik de tip, die ik ook hier ergens heb gezien om het in een glas koud water te doen prima. Schudden hoeft volgens mij niet, ik schud gauw te hard, dat gaat niet goed komen.
Het "laten schrikken" van een gekookt ei met koud water is pure verspilling (van water). De enige goede manier om een ei makkelijk te kunnen pellen is het opzetten in heet water. Je kunt het dan (met een tang) uit het hete water halen en gewoon laten afkoelen zover je wilt. Het pelt daarna gewoon erg makkelijk. Het enige nadeel hiervan is de wat grotere kans dat het ei barst tijdens het koken.
het simpele gaatje prikken werkt toch ook prima, het gaat erom dat er vocht tussen het ei en de schaal komt.
Je bedoelt gewoon het aloude 'ei laten schrikken'? Tja, je kan het schudden van een ei in een glas met koud water je eigen methode noemen, maar onze grootouders en lang daarvoor lieten ook al eieren schrikken...
Hallo Marijke, een boom heeft een bast en dus geen barst. Bij een ei spreken we van een 'schaal'.
gewoon even direct na het koken goed koelen en de barst gaat er gemakkelijk af.
eitje gewoon in de koelkast bewaren. Pellen gaat dan ook prima
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!