Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Hoe kan ik mijn hond afleren om te blaffen naar visite?

3 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Blaffen 930
Blaffen is natuurlijk gedrag voor honden. De ene hond blaft nooit, de andere blaft naar alles en iedereen. Wat als je hond blaft als er visite langskomt, hoe los je dat op? Dierengedragsdeskundige Eline geeft tips!
Allereerst kun je je ramen afsluiten door bijvoorbeeld je gordijnen dicht te doen. Zo kan je hond niet naar buiten kijken en blaft hij ook niet naar voorbijgangers.
Je kunt je hond ook leren om stil te zijn wanneer er visite langskomt. Geef hem iets lekkers wanneer hij niet blaft als er iemand over de vloer komt. Zo leert je hond dat hij beloond wordt wanneer hij stil blijft.

Bekijk de video*:

Loop jij ergens tegenaan bij jouw huisdier? Mail naar:  kassa-online@bnnvara.nl
*Zie je een witte pagina en geen video? Youtube video’s zijn deelbaar met anderen via bijv. Twitter en Facebook. Dit betekent dat er sprake is van 'social cookies'. Daarom is het raadzaam om hier de cookies ‘voor sociale media’ groen aan te vinken (de bovenste). Of kijk Huisdiergeklier op Kassa's Youtube-kanaal.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!