Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoe kan ik mijn hond afleren om op de bank te liggen?

18-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11640 keer bekeken
  •  
HG bank 930x520
Een bank is lekker zacht en honden liggen er dan ook graag op. Maar hoe kun je je hond afleren om op de bank te liggen? Dierengedragdeskundige Eline geeft een paar tips!
Als eerste moet je ervoor zorgen dat je hond niet op de bank kan komen als je hem alleen thuislaat. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld aluminiumfolie op de bank te leggen.
Daarnaast moet je je hond een fijne mand geven. Als hij niet op de bank kan liggen, moet hij een ander lekker plekje hebben. 
Gaat je hond toch op de bank liggen, stuur hem er dan meteen af en beloon hem wanneer hij op de grond staat. Zo leer je je hond aan dat hij op de grond moet blijven.

Bekijk de video*:

Loop jij ergens tegenaan bij jouw huisdier? Mail naar: kassa-online@bnnvara.nl
*Zie je een witte pagina en geen video? Youtube video’s zijn deelbaar met anderen via bijv. Twitter en Facebook. Dit betekent dat er sprake is van 'social cookies'. Daarom is het raadzaam om hier de cookies ‘voor sociale media’ groen aan te vinken (de bovenste). Of kijk Huisdiergeklier op Kassa's Youtube-kanaal.

Meer over:

huisdiergeklier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!