Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoe herken je een nep-app?

16-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mobiel
‘Duizenden Nederlanders zijn de dupe geworden van oplichtingsapps’ . Ze dachten in de Google Play Store een nieuwsapp of een app om hun toestel mee op te schonen te hebben gedownload, maar in werkelijkheid probeerde de app gebruikersnamen en wachtwoorden voor internetbankieren te onderscheppen. Hoe herken je een nep-app? Drie tips om de namaakapp in de Play Store te herkennen!

1 - Klopt de naam van de ontwikkelaar wel?

De naam van de ontwikkelaar die onder de titel van de app staat vermeld, kun je als graadmeter gebruiken om te verifiëren of je met een ‘echte’ app te maken hebt. Komt de ontwikkelaarsnaam wel overeen met de app of kom je een vreemde naam tegen? Google desnoods even of het wel om een echte appontwikkelaar gaat.

2 - Let op de spelling

Kom je opmerkelijke taalfouten tegen in de beschrijving van een app? Dit kan indiceren dat je met een neppe app te maken hebt. Op vreemde taalfouten letten is dus aan te raden.

3 - Reviews

Gebruikers zijn in de Play Store van Google vrij om reviews onder apps te plaatsen. Mocht je dus een storm aan waarschuwingen van medegebruikers aantreffen, dan kan dit erop duiden dat je met een neppe app te maken hebt.
Ook een tip om de nep-app te herkennen? Deel ‘m onder dit artikel!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!