Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Handige (gratis) app voor koopjesjagers: Pricepin

11-11-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pricepin.jpg
Met deze applicatie krijg je een berichtje als een door jou ingesteld product voor een lagere prijs te koop is. Heel handig als je iets niet direct nodig hebt, maar het wel wilt hebben als het goedkoper te vinden is.
Melding bij prijsdaling
Consumenten willen een product vaak kopen zodra het uitkomt, terwijl het product waarschijnlijk na een tijdje vanzelf goedkoper wordt. Met Pricepin word je door middel van push-berichten en/of e-mails op de hoogte gehouden als de prijs van het product daalt. Het fijne is dat je zelf bepaalt hoe je de melding van een prijsdaling of prijsstijging krijgt.
Account
Na het installeren maak je een account aan, dat kan met je e-mailadres of via een Facebook- of Google-account. Zonder account kan je de applicatie niet gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je ook op de computer, tablet of op een andere smartphone in kan loggen in Pricepin. De app is voor zowel Android als Apple beschikbaar.
Webwinkel
De Pricepin-app werkt eenvoudig. Wanneer je een product in de app of op de (mobiele) website van een winkel ziet, kan je de pagina delen. Hier kies je dan voor ‘Add to Pricepin’, waarna het product en de prijs ingeladen wordt in Pricepin. Of het nou een skibroek, een laptop of een zak kattenvoer is, vrijwel alle producten kan je toevoegen aan Pricepin. Producten die vast zitten aan een datum, zoals vliegtickets, kunnen niet worden toegevoegd aan de app.
Foutjes
In de applicatie zitten soms nog kleine foutjes. Zo kunnen we via de Zalando-app geen producten toevoegen aan onze Pricepin-lijst. Via de website lukt dit echter wel. Ook duurt het soms (minutenlang) voordat een product in je lijstje wordt gezet. Toch zit de Pricepin-app vol met potentie. De makers geven aan dat er nog een aantal nieuwe functies op de planning staan.
De Pricepin-app is verkrijgbaar via:
Google Playstore voor Android
Apple Appstore voor Apple

Meer over:

app reviews, app
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!