Kassa

Hallo, hitte! Zó slaap jij vannacht als een roosje

02-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
10335 keer bekeken
  •  
slaaptips
Dit warme weer is lekker, maar niet al te best voor je nachtrust. Lukt het jou niet in slaap te komen met dit warme weer? Houd je hoofd koel met onze 5 tips.

1. Neem een lauwwarme douche

Weg met dat plakkerige gevoel in bed? Als je een lauwwarme douche neemt voor je het bed in duikt, koelt je lichaam goed af. Hierdoor vergroot jij de kans dat je snel in slaap valt. Nog sneller in slaap vallen? Dan doe je er goed aan iets actiefs te doen, zoals hardlopen of fietsen, voor je onder de douche stapt. Zo zakt je lichaamstemperatuur nóg meer tijdens de lauwwarme douche.

2. Stop je lakens in de vriezer

Het klinkt een beetje gek, maar het zorgt voor extra verkoeling: stop je lakens (in een plastic zak) een aantal minuten in de diepvries. Is je vriezer iets te klein? Doe dan alleen je overtrek en kussensloop in de diepvries.

3. Smeer aloë vera

Aftersun met aloë vera zorgt niet alleen voor verkoeling bij een verbrande huid. Smeer je daarom in voor het slapen gaan. Een extra tip: stop de aftersun kort in de diepvries voor een klein beetje extra verkoeling!

4. Houd ramen en deuren dicht en weer de zon

Het is heel verleidelijk om met deze tropische temperaturen je ramen en deuren de hele dag door open te zetten. Dat is alleen niet zo slim, omdat dan juist warme lucht het huis binnengaat. Je doet zo dus het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken. Wat is verstandiger? Houd overdag je gordijnen, lamellen of luxaflex dicht. Zet vervolgens pas ’s avonds je ramen open. Als je ramen tegenover elkaar openzet, creëer je een aangename luchtstroom die de warmte naar buiten werkt.

5. Wees vindingrijk met de ventilator

Ieder mens zal er wel aan denken (maar we delen de tip toch): zet met de hitte de ventilator aan. Zamarra voegt er nog een tip aan toe, voor extra verkoeling! Zet achter je ventilator een koelelement, zoals een koelmanchet voor een fles wijn. Dit zorgt ervoor dat de ventilator koelere lucht de ruimte inblaast, waardoor het iets meer uit te houden is binnen.
*Zie je een witte pagina en geen video? Youtube video’s zijn deelbaar met anderen via bijv. Twitter en Facebook. Dit betekent dat er sprake is van 'social cookies'. Daarom is het raadzaam om hier de cookies ‘voor sociale media’ groen aan te vinken (de bovenste). Of kijk Zamarra op Kassa's Youtube-kanaal.
Bron: Ouders van nu, Gezondheidsnet, Women’sHealth
Dit artikel is geüpdatet op 2 juni 2021.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

vikking
vikking2 jun. 2021 - 9:47

Of je zet de airco aan.

spikkel
spikkel25 jul. 2019 - 1:10

Een koelelement zoals een machet voor een fles wijn. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Een koelelement heeft iedereen wel ergens in huis. Desnoods leg een fles water in de vriezer. Een machet voor een fles wijn hebben de meeste mensen niet in hus. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!