Kassa

Guernsey

09-08-2003
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
407 keer bekeken
  •  
333215.jpg
Guernsey is een van de Kanaaleilanden, een groepje Britse eilanden tussen Groot-Brittannië en Frankrijk in de golf van st. Malo. De anderen eilanden zijn Jersey, Herm, Sark, en Alderney.
Guernsey is een van de Kanaaleilanden, een groepje Britse eilanden tussen Groot-Brittannië en Frankrijk in de golf van st. Malo. De anderen eilanden zijn Jersey, Herm, Sark, en Alderney. Guernsey is 12,5 km. lang en 8 km. breed. De hoofdstad van het eilandje is St. Peter Port en het telt ongeveer 60.000 inwoners. Er wordt voornamelijk Engels gesproken op de Kanaaleilanden.

Op zaterdagen gaan rechtstreeks vluchten naar Guernsey van de maatschappij VLM vanuit Rotterdam. Het is ongeveer anderhalf uur vliegen. Een andere optie is om met de veerboot vanaf St. Malo te gaan. Dat kan met de ferry’s van de maatschappijen Concor en Emeraude. Er gaan gemiddeld ongeveer 10.000 bezoekers naar dit mooie eiland voor de Franse kust.

Een pakketreis naar Guernsey kost ongeveer 650 euro in het hoogseizoen. Het klimaat op Guernsey is erg mild vanwege de warme golfstroom. Dat betekent dat de zomers niet al te heet zijn en de winters niet al te koud. De hoeveelheid neerslag is vrij laag en op Guernsey hebben ze lekker veel zonuren. Het is wel verstandig om bij het inpakken van je koffer rekening te houden met alle mogelijke weersomstandigheden.
De Kanaaleilanden zijn grotendeels zelfstandig. Ze vallen dus niet, zoals veel mensen denken, onder het Verenigd Koninkrijk. Sterker nog: de meeste eilanden hebben een eigen parlement, wetgeving, verkeersregels en sommige hebben zelfs eigen bankbiljetten en muntstukken. Let op, met het Guernsey pond kun je alléen op Guernsey betalen! Het is evenveel waard als het Engelse pond en dat is ongeveer 1 euro 50.

Guernsey is redelijk populair onder de Nederlandse vakantieganger, vooral onder de wandelaars en de zeilers. Guernsey staat verder bekend als belastingparadijs, is bekend om haar heftig getij en om de beroemde schrijver Victor Hugo, die een aantal jaren zijn toevlucht heeft gezocht op dit eiland.

De eilandjes Herm en Sark zijn ook zeer de moeite waard. Er komen daar geen auto’s en het is daar rustig. Het is net of de tijd er heeft stil gestaan. Herm heeft een prachtig strand genaamd Shellbeach en er staat een groot wit hotel en een camping voor de vakantieganger die van rust, zon, zee en strand houdt.

Op Guernsey wordt geen BTW gerekend, alle producten en diensten zijn, zoals dat heet: VAT-free. Voor het Verenigd Koninkrijk is Guernsey een winkelparadijs omdat alles 18,5 procent goedkoper is. Toch is het eiland voor Nederlandse begrippen nog altijd duur. Maar autorijden kan hier voor een prikkie!

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!