Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

GroenLinks gaat voor meer elektrische auto's

02-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektrische_laadpaal_02.jpg
GroenLinks gaat voor meer elektrische auto's op de weg. De partij stelt voor om van Zuid-Nederland een Green Car Valley te maken, gestimuleerd door de overheid. Dinsdag lanceert GroenLinks het plan 'Op weg naar schoon vervoer'.
Schone mobiliteit kan veel betekenen voor het land, maar bij het kabinet zit het onderwerp in een dode hoek, stelt de partij. Het doel van het kabinet om over 7 jaar 200.000 elektrische auto's op de weg te hebben, is volgens GroenLinks behoorlijk naar de achtergrond verdwenen. De partij wil dan ook van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) een plan van aanpak hoe zij dat denkt te halen. In het eigen plan stelt GroenLinks een schone auto-industrie voor, waarin rollen zijn weggelegd voor de Technische Universiteit Eindhoven, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, maar ook bedrijven als DAF, Nedcar en Tesla, en de toeleveranciers van auto-onderdelen. Die doen al veel met zuinig vervoer. GroenLinks wil dat de overheid al die samenwerkende partijen nu gaat stimuleren (onder meer door financiering via het topsectorenbeleid).
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!