Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Goedkoop tanken: wat zijn de beste apps?

24-11-2015
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
263 keer bekeken
  •  
tanken_48.jpg
Tankstations hanteren vaak verschillende prijzen. Daarom is het handig om te weten waar je het goedkoopst kan tanken. Er bestaan verschillende brandstof vergelijking-apps die beweren actuele brandstofprijzen aan te geven. Wij hebben er een paar voor je getest door langs vijf tankstations te rijden om de prijzen in de apps te vergelijken met de actuele prijzen!

ANWB Onderweg

De app van ANWB is de eerste app die we testen. Het is niet een app die alleen de brandstofprijzen laat zien, maar alles wat je onderweg nodig zou kunnen hebben. De app helpt je met het plannen van een route, laat parkeerplaatsen in de buurt zien (met bijbehorende prijzen) en toont de actuele verkeersinformatie. Wij testen natuurlijk vooral het 'Tanken & Opladen'-gedeelte.
Overzichtelijk
De app werkt snel, is overzichtelijk en doet precies wat hij moet doen. Je navigeert makkelijk en je ziet duidelijk waar je het goedkoopst kan tanken. Klik je op een tankstation, dan zie je duidelijk de brandstofprijzen. Vooraf stel je in of je de prijzen van benzine, diesel of een andere brandstof wil zien, maar tijdens het bekijken van de prijzen kan je dit makkelijk aanpassen.
Nog meer goed nieuws: ANWB Onderweg scoort 100% als het gaat om actuele brandstofprijzen. Bij alle tankstation waar we langsgingen om de prijzen te checken, stonden in de app precies dezelfde prijzen. Daarnaast zie je ook op welke plaatsen een laadpaal voor elektrische auto’s staat.
Beperkte informatie
Het is jammer dat je niet meer informatie over de tankstations krijgt. Zo zie je bijvoorbeeld niet de openingstijden en wat ze nog meer aanbieden (carwash, vers bereide broodjes, 24-uurs service etc.). Heb je deze extra informatie niet nodig en wil je alleen de actuele brandstofprijzen zien, dan is deze app zeker geschikt.
Cijfer

Tanken (MKB Brandstof)

'Tanken' is een app van MKB Brandstof, een bedrijf dat zorgt voor tankpassen voor ruim 45.000 ondernemers. Het bedrijf heeft ook een brandstof-app ontwikkeld die voor iedereen beschikbaar is.
Lijst
De app onderscheidt zich door naast een map, ook een lijst met tankstations in de buurt te laten zien. Handig voor mensen die het irritant vinden om steeds op de map te zoeken naar tankstations. Daarnaast ziet de app er lekker simpel uit en werkt de besturing prima. Veel bijzondere extraatjes heeft de app van MKB Brandstof niet, maar de optie 'morgen' is wel interessant.
Prijs vanaf morgen
Bij bepaalde tankstations zie je niet alleen de prijzen van vandaag, maar ook van morgen. Zeker een handige optie. Zo zie je bijvoorbeeld dat de prijs van benzine vandaag €1,45 is, terwijl een liter morgen een paar cent goedkoper is. Dagje wachten dus!
Correcte prijzen
Allemaal leuk en aardig, die prijs van morgen, maar dan moeten de prijzen wel kloppen, wat niet het geval is. Bij maar twee van de vijf tankstations klopten de prijzen in de brandstof-app van MKB Brandstof. Daardoor eindigt deze app met een score van 2/5 op de laatste plaats. Jammer, want de optie om de prijzen van morgen te zien is vrij uniek en is in geen andere app beschikbaar.
Cijfer

DirectLease

De DirectLease-app was volgens een onderzoek van de Consumentenbond in 2012 de beste brandstof-app, omdat hij gebruiksvriendelijk was en de actuele brandstofprijzen aangaf. Is dit nog steeds zo?
De app werkt op dezelfde manier als de vorige twee. Je ziet op een map jouw locatie en de tankstations bij jou in de buurt. Ook zie je meteen welke tankstations goedkoop en welke duur zijn. Qua opmaak springt deze app er uit. Een klik op een willekeurig tankstation is voldoende om te zien wat je daar allemaal kan vinden. Ook zijn de letters lekker groot en duidelijk.
Veel informatie
Wanneer je op een tankstation klikt zie je niet alleen de brandstofprijzen, maar ook wat daar nog meer te vinden is, zoals een winkel of een autowasgelegenheid. Ook zie je meteen de openingstijden, het telefoonnummer en een knopje om naar het tankstation te navigeren. Wil je tanken bij een tankstation in de buurt van een snelweg? Of onderweg langs een tankstation gaan waar internet beschikbaar is? Ook dat kan. Met een simpele druk op de knop zie je meteen de tankstations in de buurt die aan jouw voorwaarden voldoen.
Minpuntje
Na het zoeken van de prijzen in een andere stad, keert hij automatisch terug naar je huidige locatie. Best vervelend wanneer je de prijzen bij meerdere tankstations in een andere stad vergelijkt.
Brandstofprijzen
Het belangrijkste: Zijn de brandstofprijzen actueel? Net als ANWB Onderweg scoort ook DirectLease 100% als het gaat om actuele brandstofprijzen. De correcte brandstofprijzen, in combinatie met de handige en zeker niet overbodige opties, maakt dit de beste app van deze test.
Cijfer

FuelNode (alleen voor Android)

FuelNode is de laatste app die we testen. Wanneer je hem opent komt er een map tevoorschijn waar je duidelijk je locatie en de tankstations in de buurt ziet. De prijzen van de brandstof staan automatisch op benzine 95. Wil je de prijzen van diesel of een andere brandstof zien, dan moet je dat eerst instellen bij de instellingen. Dat is gelukkig niet zo moeilijk, want de app ziet er overzichtelijk uit.
Klik je op een tankstation, dan zie je de locatie van het tankstation (je kan de app daar naartoe laten navigeren), de brandstofprijs en datum van wanneer de prijs voor het laatst is gecheckt en zo nodig aangepast.
Niet actueel
De brandstofprijzen zijn bij sommige tankstations niet actueel, want de applicatie loopt enkele dagen achter met de brandstofprijzen. Bij onze test, waarbij we langs vijf tankstations gingen, geeft de app van FuelNode maar drie van de vijf keer de goede prijs aan. Jammer!
Ook jammer is dat je de map constant moet verversen wanneer je naar een nieuwe locatie gaat. De app laadt namelijk alleen de prijzen van tankstations in de buurt automatisch.
Cijfer

Meer over:

app reviews
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!