Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Geen kanker door straling mobiele telefoon'

09-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
bellen-930x520
Krijgen mensen hersenkanker door de straling van mobiele telefoons? Die bewering gaat al jaren rond. Australische wetenschappers komen tot de conclusie dat er géén verband is tussen mobiel bellen en deze vorm van kanker.
Voor het onderzoek aan de Universiteit van Sydney werden de statistieken op een rij gezet van patiënten met hersenkanker. Deze cijfers werden gekoppeld aan cijfers betreffende het gebruik van het mobieltje, gerekend vanaf 1987 (toen de mobiel zijn intrede deed) tot en met 2012.
Alleen in de groep 70 tot 84-jarigen was er een toename in het aantal patiënten met hersenkanker zichtbaar. Deze kan echter niet worden gelinkt aan de toename van het gebruik van het mobieltje. De technieken om kanker op te sporen zijn dusdanig verbeterd dat daar de groei aan toe is te schrijven, aldus de onderzoekers.
Tussen 1987 en 2014 nam 'down under' het gebruik van het mobieltje toe van 0 naar 94 procent. Bron: Int. Journal of Cancer Epidemiology
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

vergeetet
vergeetet10 mei 2016 - 11:41

Zijn de mensen die hier gereageerd hebben nog wel te redden?

Lizzy55
Lizzy559 mei 2016 - 15:02

Ze schrijven 'deze vorm van kanker'. Er zijn vele soorten. Dit is een onderzoek van niks.Het is precies wat kaartendraak zegt. Op stop umts staan honderden ONafhankelijke onderzoeken die wel even wat anders laten zien. Advies: bel met oortjes, leg je smartphone niet bij je bed, neem bedraad internet en geen wifi en een draadloze babyfoon is bijna kindermishandeling.    http://www.stopumts.nl/doc.php/Onderzoeken/

kaartendraak
kaartendraak9 mei 2016 - 12:59

Je moet je sowieso altijd eerst afvragen wie deze onderzoeken betaald heeft, 9 van de 10 keer zijn dt juist die bedrijven die niet in een kwaad daglicht willen komen te staan en alleen de positieve resultaten openbaar maken.........kijk maar eens naar de onderzoeken die monsatan(santo) naar zijn round-up ready mais enz heeft gedaan(nee, geen gevolgen voor de gezondheid, kan gerust) terwijl Seralini(een onafhankelijke onderzoeker) toch met heel andere resultaten kwam die absoluut niet openbaar gemaakt mochten worden van Monsatan.......Ik neem bovenstaand dus ook gewoon met hetzelfde korreltje zout als ik met alles doe.

alberdina diana brouwer
alberdina diana brouwer9 mei 2016 - 12:05

Dit is dus onderzocht tot en met 2012 en zal dus goed nieuws dienen te zijn en dat is fijn. Maar ik verwacht toch dat wanneer men nu weer onderzoek zou doen er misschien wel een andere conclusie uit komt daar het gebruik van de mobiele telefoon veel meer is geworden en er ook nieuwe technologische producten worden gebruikt. Natuurlijk hoop ik dat het echt goed nieuws blijft en de mobiele telefoon geen gevolgen heeft voor hersenkanker of enkele andere vorm van kanker dan ook 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!