Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Foto's bewerken met je telefoon

22-02-2016
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
446 keer bekeken
  •  
fotobewerk 930x520
Je smartphone geeft veel mogelijkheden voor het bewerken van foto’s. Wij hebben drie gratis apps getest. Deze zijn te gebruiken op zowel Android- als Apple-telefoons! In deze review vergelijken we Aviary, Pixlr en PicsArt. We beoordelen elke app op de functionaliteit, het uiterlijk en het gebruiksgemak. Bij elke app zullen we een filter, een frame en een sticker toevoegen.
1 - Aviary  
Met de app Aviary heb je de mogelijkheid om filters, frames en stickers te plaatsen. Er zijn ook veel algemene touch-up tools om je foto’s te bewerken. Het is een app van Adobe. Je kan je aanmelden als je een Adobe-account hebt om nog meer tools te krijgen, maar deze is niet per se nodig. Ook zonder account heb je genoeg mogelijkheden tot het bewerken van je foto’s.
aviary app
Functionaliteit
Deze app bevat veel mogelijkheden en opties om je foto’s te bewerken. De app heeft een breed scala aan filters, je hebt er 12 die je over je foto heen kan plaatsen. Wil je een frame om je foto zetten? Dan heb je ook genoeg keuze: de app bevat 25 verschillende frames. Van andere touch-up tools om je foto’s te pimpen heeft de app er ook nog 20. De andere bewerkingsopties zijn redelijk standaard, maar het zijn er wel veel. Je hebt kortom genoeg keuze als je je foto wilt bewerken, maar geen hele bijzondere keuzes.
Uiterlijk
De app ziet er overzichtelijk en rustig uit, dit zorgt voor een professionele uitstraling. Het rustige uiterlijk maakt de app prettig om mee te werken. 
Gebruiksgemak
De app is makkelijk te gebruiken. Hij is duidelijk ingedeeld. Het is makkelijk om eerder toegepaste tools ongedaan te maken. Je kunt stickers en frames eenvoudig bewerken als het gaat om grootte en manier van plaatsen. Het is een pluspunt dat je je Adobe-account kunt registreren, waardoor je de app ook bijvoorbeeld op je desktop kan opstarten.  Maar ook zonder is de Aviary-app prima te gebruiken.
KassaSter4
Klik hier  om de app te downloaden voor Apple-toestel en hier  om hem te downloaden voor een Android-toestel
2 - Pixlr
Pixlr is een app waarmee je makkelijk foto’s kan croppen, draaien en finetunen. De app geeft je ook de mogelijkheid een collage te maken van je gemaakte foto’s. Het is handig dat je de app óók kan gebruiken op je desktop.
pxlr app

©  

Functionaliteit
Deze app heeft de mogelijkheid een collage te maken van meerdere foto’s. Onderaan zie je het menu, deze geeft 5 opties. Elke optie klapt uit zodra je erop klikt en dit zorgt ervoor dat alles goed is gecategoriseerd. Er zijn 12 algemene touch-up tools en 5 mogelijkheden om de kleur in de foto aan te passen. De app biedt tientallen filters en dit is fijn want zo kun je precies kiezen wat jij mooi vindt. Pixlr bevat ook heel veel frames en stickers om te gebruiken en er is ook de mogelijkheid om tekst toe te voegen in een foto. Er zijn dus genoeg functies om toe te passen. Wat wel een enorme tegenvaller is zijn de reclame pop-ups die je telkens onderbreken tijdens het bewerken van je foto’s.
Uiterlijk
De app is duidelijk ingedeeld en ziet er hierdoor als makkelijk te gebruiken en professioneel uit. De pop-ups met reclame die tijdens het bewerken tevoorschijn komen geven de Pixlr-app een ietwat goedkope uitstraling.
Gebruiksgemak
De app is goed in categorieën ingedeeld waardoor je alles makkelijk vindt. De reclame pop-ups die je onderbreken zijn zoals gezegd vervelend. Voor je het weet schakelt de reclamebanner je door naar een of andere website of game. Je kunt de reclames ‘voorgoed’ uitschakelen, maar dan moet je geld betalen.
kassaster 2
Klik hier om de om de app via je desktop te gebruiken. 
Klik hier om de app te downloaden voor je Apple-toestel en hier  om hem te downloaden voor je Android-toestel.
3 - PicsArt
Dit is een app waarmee je je  foto kan bewerken en ook een applicatie waarmee je kan tekenen op je foto. PicsArt verzorgt ook een sociaal platform om te netwerken. Het is niet verplicht om gebruik te maken van het platform. Het stelt gebruikers in staat om hun foto's te nemen en foto's te bewerken, tekenen met lagen, en te delen op het PicsArt-sociaal network, alsook op andere netwerken zoals Facebook en Instagram.
Deze app kun op je desktop gebruiken, maar dan moet je wel een account aanmaken.
Functionaliteit
Van de drie geteste apps heeft deze de meeste mogelijkheden tot het bewerken van foto’s. Er is de optie om een collage van een aantal foto’s te maken. Ook kun je op je foto tekenen. Er zijn 15 touch up-tools om je foto te bewerken. Er zijn 19 gratis pagina’s met stickers die je kunt toevoegen in allerlei verschillende categorieën. Er zijn zes categorieën in frames en 34 filters die je kunt plaatsen over je foto heen.
Uiterlijk
De app oogt in eerste instantie overzichtelijk, maar heeft zoveel verschillende categorieën dat het lastig is om het overzicht te houden. Zodra je dus bezig bent kan het wat verwarrend en onoverzichtelijk worden. 
Gebruiksgemak
Het is makkelijk om je foto te downloaden en het is een overzichtelijke en professionele app. Meer frames of touch-up tools zijn te koop, maar met het scala aan gratis bewerk-tools kom je al heel ver. Een minpunt is dat het is lastig iets weg te halen als je iets over je foto geplaatst hebt. Als je meer dan een keer terug wil gaan moet je helemaal opnieuw beginnen. Het kan ook vervelend zijn dat niet alle frames die ze aanbieden zich vormen naar het formaat van je foto. Dit zorgt ervoor dat je niet elk frame voor elk formaat foto kunt gebruiken.
Klik  hier  om de app te downloaden voor je Apple-toestel en  hier  om hem te downloaden voor je Android-toestel.
Tip:
Let goed op welke app je downloadt want er zijn een aantal nep-apps in omloop. Hier een aantal tips om te voorkomen dat je een nep-app downloadt.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!