Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ford introduceert C-MAX Plug-In Hybride

14-01-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_fordcmaxpih.jpg
Ford breidt zijn Europese assortiment uit met de nieuwe Ford C-MAX Plug-In Hybride. De C-MAX Plug-In Hybride is in Europa de zuinigste Ford die is uitgerust met een benzinemotor, in dit geval een 2,0-liter Atkinson-cyclusmotor. In combinatie met een 7,6 kWh lithium-ionbatterij en een elektromotor zorgt deze voor een brandstofverbruik van 2,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van 46 g/km.
"Met deze nieuwe plug-in hybride biedt Ford nu op het gebied van aandrijvingen voor elk wat wils. De nieuwe C-MAX Plug-In Hybride betekent een uitbreiding van het Ford-assortiment, dat al bestaat uit de uitstootloze Focus Electric en de nieuwe Ford Mondeo Hybrid", zegt Joe Bakaj, vicepresident Product Development bij Ford Europa.
Actieradius
In de elektrische modus heeft de C-MAX Plug-In Hybride een actieradius van 44 km en haalt de auto een topsnelheid van 137 km/u. De batterij kan in twee uur worden opgeladen bij een geschikt laadstation. Wordt er gebruikgemaakt van een standaard stopcontact, dan duurt het laden drie uur.
 
Efficiëntie
Een regenererend remsysteem behoudt bij remmen 95 procent van de vrijkomende energie voor hergebruik. Dit levert minder uitstoot en een lager brandstofverbruik op. Bestuurders kunnen de efficiëntie nog verder verbeteren met de Ford Smartgauge-interface. Deze houdt het brandstof- en energieverbruik in de gaten en verlaagt dit via een aantal voorzieningen, zoals "Brake Coach", dat het geleidelijk remmen stimuleert en zo meer energie aan de batterij retourneert. Aerodynamische verbeteringen aan de motorkap, dakstijlen en de wielkasten zorgen voor een lagere luchtweerstand.
 
De nieuwe C-MAX Plug-In Hybride komt als eerste op de markt in Nederland en kost €34.995. De leaseprijs bedraagt €539 per maand bij een jaarkilometrage van 20.000 km en een looptijd van 60 maanden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!